1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Settar Kaya : "Azeriler, Yerliler, Kürtler, Terekemeler değil bırakın Kars kazansın"
Settar Kaya : "Azeriler, Yerliler, Kürtler, Terekemeler değil bırakın Kars kazansın"

Settar Kaya : "Azeriler, Yerliler, Kürtler, Terekemeler değil bırakın Kars kazansın"

İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Kars'ta seçimlere dışarıdan müdahale edildiğini ifade ederek, Azeriler, Yerliler, Kürtler, Terekemeler değil bırakın Kars kazansın, dedi.

A+A-

İYİ Parti adayı Settar Kaya’nın açıklamaları şöyle :

LÜTFEN YAPMAYIN!

Kars'ta seçimlere dışarıdan müdahale ediliyor. Bu yüzden Seçimler statükonun,çağdışı kabileciliğin devamından yana olanlarla,demokrasiden,uygarlıktan ve belediye seçimini bir hizmet yarışı olarak gören,ayrım yapmadan yaratılanı yaratandan ötürü sevmek gerektiğine inanan anlayış arasında geçiyor.

Bir gurup "Azeri" Kars dışında "Azeri"aday için toplantı düzenliyorlar.Bir gurup "yerli"Kars dışından "Yerli"adaya destek için geliyorlar,bir gurup "Kürt" için adayın "Kürt" olması yeterli kabul ediliyor.

Hadi gelin bu şartlarda kardeşliği tesis edelim,başarılı bir belediye yönetimi seçelim,Kars'ı aydınlık geleceğe taşıyalım,bırakmıyorlar.

Bunlar kendilerini Milliyetçi,Cumhuriyetçi,Demokrat olarak tanıtırlar.Oysa davranışları bu üç kavramın hedefiyle ve ruhuyla çelişmektedir.

Bunlara birebir sohbetinizde sorsanız "adaylar arasında belediye başkanlığı için hangileri daha uygun,Kars için hangileri daha faydalı olur?"diye.Farklı isim söylerler.Oysa desteye gelince şövenistlik yapar, inanmadıkları gibi davranırlar.

Hatta bazıları şahsımı arayarak "Kars'ın geleceği için birleşelim"diyorlar,peşisıra Azeri Azeriye,yerli yerliye toplantı düzenliyor,destek veriyorlar.Ayrımcılığı kendileri yapıyor,Kars'ın geleceğini kendileri tehlikeye atıyor,fedekarlığı benden bekliyorlar.

Ben de diyorum ki,Ey Kars dışında yaşayıpta belediye seçimleriyle ilgilenenler!

Şövenistliğin faydası yok,boş işlerle ugraşmayın.Ayrımcılığı körükleyip Karslıların kafasını karıştırmayınız.Belediye seçimini ırk veya parti yarışına çevirmeyiniz.Kars'ın çok sorunu var,çok kötü bir şehirde yaşıyoruz.Seçime bu acıdan bakınız.Hizmet edecek,herkesi kucaklayacak bir aday etrafında birleşiniz.Yıllardır ırkcılık yaparak belediye başkanı seçtirdinizde ne oldu?Şimdi ne elde edeceksiniz?Bu işin vebali var. Öyle yapalım ki Azeriler,Yerliler,Kürtler,Terekemeler değil KARS KAZANSIN KARS....

KARS BELEDİYESİ'NİN KRONİK HALE GELEN 2 TEMEL SORUNU VAR

Birincisi,kurumsal yapısının zayıflığıdır.Belediye profesyonelce yönetilmiyor.Öncelikle biz Karslılar belediyenin şehrin en önemli kurumu olduğunun farkında değiliz.Belediyeyi basite alıyor,"bizim ırktan"kim olursa olsun yönetebilir sanıyoruz.Biz böyle bakınca,siyasi partiler de aday gösterirken Kars'ı ciddiye almıyorlar.Rakip partilerin hangi etnik yapıdan aday koyacağını izliyor,ona göre karar veriyorlar.

Oysa günümüzde profesyonelce yönetilmeyen,özel yada kamu hiçbir kurum ayakta kalamaz.Teknolojinin imkanlarını uygulayamayan belediye batar.Kars belediyesi halen E belediye uygulamasına geçmemiştir.Vatandaş su parasını internetten ödeyememekte, veznede kuyruğa girmektedir.

İnsan kaynaklarını uzmanlardan kuramayan bir belediye çöker.Oysa Kars'ta göreve gelen başkan kendi etnik yapısı veya partisinden olanları niteliğine bakmadan birim müdürlüklerinin konforlu odasına oturtur.Sonuç elbetteki hüsran olacaktır.

ikinci sorun,israfın,talanın,vurgunun önünü kesmektir.Bu durumu kontrol altına alıp,üstüne gelir artırıcı çalışmalar başlatıldımıydı Kars'ın çözülmeyecek sorunu kalmaz.

Benim şahsen önceliklerim bunlardır.Her türlü projenin başarıyla uygulanmasıda bu 2 sorunun çözülmesine bağlıdır.

FOXTV'DE AYHAN BİLGEN'İ DİNLEDİM. KARS ADINA ÜZÜLDÜM.

FOXTV'de Ayhan Bilgen'i dinledim.Kars adına üzüldüm.Yıllarca emek verdiğimiz partinin yönettiği belediyeyi yerden yere vurdu.Hırsızlığı,yolsuzluğu eleştirirken milliyetçilikle ilişkilendirdi.Olay iki açıdan düşündürücü."Milliyetçi,ülkücülerin" yönettiği belediyenin HDP'li aday tarafından şamar oğlanına çevrilmesi,ikinci ve asıl önemli olanı Kars'ın olumsuz yönlerinin ulusal medyada reklam edilmesi.Buna fırsat verenleri kınıyorum.Yazıklar olsun onlara.Ülkücülerin halis niyetlerini istismar edenleri,şahsi menfaatlerine kurban edenleri kınıyorum,onları ALLAH'a havale ediyorum.Karslılar belediyenin bu duruma düşürülmesine kayıtsız kalanlara,güvenlerini boşa çıkaranlara,ülkücülüğü itibarsızlaştıranlara elbette şamarı indireceklerdir.Kars İYİ ve itibarlı belediyecilikle tanışacak...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.