1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Recep Ergül de Aday Adayı
Recep Ergül de Aday Adayı

Recep Ergül de Aday Adayı

Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Sanatçı Recep Ergül, hemşehrileriyle bir araya geldi.

A+A-

Recep Ergül, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Bugüne kadar Sanatsal faaliyetlerimle memleketim olan Kars’a yararlı olmaya çalıştım.Konserlerimde yalnızca türkü söylemedim,Kars’ın bir arada yaşama kültürünü hayata geçiren örnek bir şehir olduğunu,Kürt,Azeri,Terekeme,Yerli ayrımı yapmadan topyekün Kars kültürünü radyo ve Tv programlarım aracılığı ile milyonlarca insanla buluşturdum.38 yıllık ömrüm boyunca hep birlik ve beraberliği savundum.Ayrıştıran değil,birleştiren oldum.

Ekonomik,sosyal,siyasal ve kültürel bilgi-birikimimi memleketimin hizmetine sunmak,bugüne kadar hepimizin şikayet ettiği konuları çözebilmek,her açıdan ülkemizin önünü açan AK PARTİ’mizin çalışmalarına omuz vererek sizleri daha iyi ve sizlere yakışır şekilde temsil etmek adına milletvekili aday adayı oldum.

Şans verilmesi halinde,protokol’un değil,milletimin vekili olacağımı içtenlikle belirterek, Peygamber Efendimizin (S.A.V) bir hadisi şerifini örnek gösterip (‘’…İŞİ EHLİNE VERİNİZ…’’) diyerek desteklerinizi bekliyorum.

Bir halk edebiyatı uzmanından Recep Ergül’e dair ;

Kağızmanlı Hıfzı(Hafız Recep) ile ilgili yaptığı bir program vesilesiyle tanıdığım Recep Ergül adındaki bir delikanlı,ülkemizin talihsiz bir kültür mirasının o kadar da sahipsiz olmadığının umudunu verdi.Sesinin rengi,hitabeti,konuşmasının akıcılığı bir yana,beni etkileyen yanı gencecik bir yaşa sığmayacak büyüklükteki bilgi birikimi.Hayranlık duymamak mümkün değil.Çok yönlü bir sanat insanı;hepsinin tarihsel ve arşivsel değeri olan albümleri,seslendirdiği türküleri ve radyo programlarını dinlemelisiniz.Bu topraklara ait bu sesin yaygınlaşması dileği ile.

Prof Dr İlhan BAŞGÖZ

İndiana Üniversitesi Öğretim Üyesi

 

İLETİŞİM

www.recepergul.com ,

[email protected]

 0.532.251 93 07

RECEP ERGÜL KİMDİR ?

Halk Müziği Sanatçısı

Halk Edebiyatı Araştırmacısı

Radyo ve TV Programcısı

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

Bir Türküdür Yaşamak    2001   Medya Müzik

Bir Beyaz Ölüm              2006   Kültür ve Turizm Bakanlığı

Rengahenk Türküler II    2007   Artvizyon

İçimde Sakladığım          2008   Başak Müzik Yapım

Sarıkamışa Varamadan   2009   Artvizyon Müzik Yapım

Yayınlanmak üzere olan eserleri

Sufi Türküler    ( Yunus Emre ve Avlarlı Efe Şiirleri )

Müstakil İmgeler (Erdem BAYAZIT Şiirleri )

Türküler ne söyler ( Kitap ve Cd )

*1972 Sarıkamış doğumlu olan Recep ERGÜL, araştırmacı kimliğini müziğine yansıtarak,1996 yılında bir ilke imza attı.Sarıkamış Harekatında donarak yaşamlarını kaybeden askerlerimizin ardından derlediği türküleri bir albümde topladı.Bu tarihi albüm “Bir Beyaz Ölüm” adı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlandı.Zara,İzzet Altınmeşe,Erkan Oğur ve pek çok sanatçı bu albümde sesleri ile kendisine destek sundu.Kültür ve Turizm Bakanı Atilla KOÇ’un katılımı ile Albüm Galası 25 Aralık 2006 da Sarıkamış’da yapıldı.

*Derlemelerine devam eden Sanatçı,2009 da bu kez konuyu daha da geniş bir şekilde ele alarak ‘’Sarıkamışa Varamadan’’ isimli belgesel bir albüm yayınladı.

*Tarihsel ve arşiv değeri olan çalışmaları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN,kendisini telefonla arayarak,takdir ve teşekkürlerini sundu.

*14 Aralık 2009 da CRR Konser Salonunda düzenlediği 5 dilden Sarıkamış Ağıtları,Ulusal yayın yapan yaklaşık 15 TV kanalında ana haber bültenine konu oldu..Türkçe,Kürtçe,Lazca,Çerkesce ve Gürcüce seslendirilen eserler aynı zamanda yazılı basında da geniş yer buldu.

*Eserleri THY’da Seçme eserler listesinde yayınlanan Sanatçı,MESAM ve MÜYORBİR üyesidir.

*Yayınlanmak üzere olan ‘’Sufi Türküler’’ adlı albümü,‘’Türküler ne söyler’’ adlı bir kitabı ve Şair Erdem BAYAZIT’ın şiirlerinden oluşan ‘’Müstakil İmgeler ‘’ adlı albümleri bulunmaktadır.

*Türkiye Radyolarının en güzel türkçe konuşan Sunucularından biri olan Ergül,programlarından dolayı çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yüzlerce ödüle layık görüldü.

*Türkiye Radyolarında ilk kez Kağızmanlı Hıfzı,Dursun Cevlani,Posoflu Zülali,Sarıkamışlı Kurbani Kılıç,Erzincanlı Şerif,Malatyalı Fahri,Zaralı Halil,Hafız Burhan ve daha pek çok Anadolu Halk Şairinin yaşam öyküsünü detaylı olarak gündeme getirdi.

*Siyasi birikimi,etkili hitabeti,sosyal ve çevresel ilişkileri,saygınlığı ile örnek bir insan sorumluluğu taşımakta.

*Evli ve 2 çocuk babası olan sanatçı,memleketi Kars’ın tüm kültürel unsurlarını mikrofona taşıyarak milyonlarca insanla buluşturdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.