1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Birdal:"Hizmet İçin Adayım"
Birdal:Hizmet İçin Adayım

Birdal:"Hizmet İçin Adayım"

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Enginer Birdal, serhat şehrime hizmet için geldim, dedi.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Enginer Birdal, serhat şehrime hizmet için geldim, dedi.

1965 yılında Kars’ta dünyaya gelen Enginer Birdal, ilk ve orta eğitimini Kars’ın Subatan köyünde, Lise eğitimini de Susuz İlçesi Kazım Karabekir Öğretmen Lisesinde tamamladı.

1990 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümünü bitirerek, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Çalışma hayatına öğrencilik yıllarında başlayan Birdal, 1998 yılında da Kars Subatan İlköğretim Okulunda Fen Bilgisi öğretmeni olarak kamuya girdi. Eğitimciliği sadece bilgi aktarmak olarak görmeyip, Kars’ta ki köy çocuklarını, öncesinde uzmanlaştığı bilişim teknolojileri ile tanıştırmak ve bilgisayar teminini de sağlayarak, bu alanda onları geleceğe hazırlamak, temel çabası ve hedefi oldu.  

Birdal, ülkemizin iki önemli bakanlığında önemli görevler üstlendi. 2002 yılında Ankara il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Atama ve Otomasyon Şube Müdürlüğünde görev aldı. 2003 yılında MEB Müsteşarlık Özel Kalem Müdürlüğüne atandı. 2006 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde öncelikle Daire Başkanlığı, sonrasında Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlendi. Halen yürütmekte olduğu Bakan Müşavirliği görevinden istifa ederek AK Parti Kars Milletvekili aday adayı oldu.

Evli ve üç çocuk babası olan Enginer Birdal, 1965 ile 1985 arasındaki 20 yıllık zamanı Kars köy hayatını bilfiil yaşayarak geçirdi. İnsanını ve topraklarını birebir içinde bulunarak tanıdı, özümsedi. Esnaf bir ailenin çocuğu olması dolayısıyla ticaret hayatına da yabancı kalmadı. Üniversite eğitiminden sonraki yıllarda, kazandığı devlet bürokrasi deneyimini de bunlara ekleyerek doğduğu kenti en iyi şekilde temsil edecek donanıma sahip oldu.

Birdal, bu bilgi ve birikimler ile İlin eksiklerini, ihtiyaçlarını, sorunlarını görerek ve yaşayarak öğrenmesi ve bunlara gerçekçi ve yapıcı çözüm önerilerinin geliştirebilmesinde en önemli etken olduğunu söyledi.

Birdal, “Amacımız; son 8 yılda AK Parti iktidarının ülkemize kazandırdıklarıyla Kars’ın da arzu edilen seviyeye gelmesini sağlamaktır. AK Parti’nin 2023 vizyonunu Kars’ımızın da yakalaması için gerekli çalışmaların arasında yer almak üzere bu göreve talibim.” dedi.

Birdal ayrıca, “Kars’ın öz evladı, Enginer Birdal; doğduğu, büyüdüğü, yaşamının önemli bir bölümünü geçirdiği memleketinin makus talihini değiştirmeye hazırlanıyor.” sloganıyla dikkat çeken aday adayları arasında yer aldı.

Birdal son olarak, iyi bir seçim sonucu için sonuna kadar çalışacağını da sözlerine ekledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum