1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Polisle tartıştı uçağa binemedi
Polisle tartıştı uçağa binemedi

Polisle tartıştı uçağa binemedi

Kars'ta polisle tartışan BDP'li belediye başkanı uçağa binemedi. Polislerin şikayetçi olması üzerine, oğluyla birlikte ifade verdi.

A+A-

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nin BDP'li Belediye Başkanı Canan Korkmaz, İstanbul'a gitmek üzeri geldiği Kars Havaalanı'ndaki kontrol noktasında polislerle tartışınca uçağa binemedi. Polislerin şikayetçi olması üzerine Korkmaz, 3 yaşındaki oğlu Ali Fırat ile birlikte Kars Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek ifade verdi.

 

Meksika'da yapılacak olan Dünya Belediyeler Birliği toplantısına katılmak üzere İstanbul'a geçmek için Kars'a gelen Doğubayazıt Belediye Başkanı BDP'li Canan Korkmaz, kontrol noktasından geçerek uçağa binmeyi bekledi. Korkmaz, uçak rötar yapınca oğlu Ali Fırat'a su almak için kontrol noktasından geri döndü. Suyu alıp gelen Korkmaz, X-Ray cihazından bir kez daha geçti. Ancak cihazın alarm vermesi üzerine görevliler Korkmaz'ın üzerini aramak istedi.

 

Korkmaz'ın üzerini aratmak istememesi üzerine Korkmaz ile polis ve havaalanı görevlileri arasında tartışma çıktı. Görevliler, Havayolları Kanunu'na göre yolcuların arındırılmadan uçağa alınmayacağı gerekçesiyle üzerini aratmak istemeyen Korkmaz'ı uçağa almadı. Tartışma iyice büyüyünce polisler Korkmaz'dan şikayetçi oldu. Bunun üzerine Canan Korkmaz, oğlu ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan Korkmaz, Kars Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolü yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Canan Korkmaz'a partililer Emniyet Müdürlüğü ve hastanede destek verirken, Korkmaz, Erzurum üzerinden İstanbul'a gitmek üzere kara yolu ile hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.