1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Öcalan'a ev inşaa edilsin!"
Öcalana ev inşaa edilsin!

"Öcalan'a ev inşaa edilsin!"

Öcalan'ın eski ev arkadaşı olan AKP'li Güven şoke etti: Ona 60-70 metrekare ev, 300 metrekare bahçe verilsin.

A+A-

AKP Kars Milletevkili Mahmut Esat Güven, 12 Eylül öncesinde terörist başı Öcalan ile 6 ay ev arkadaşı olduğunu açıklayarak bir de itirafta bulundu: "Geçen yıl şartlarının düzeltilmesi için Atalay'a başvurdum!"

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis Grubu'nda 12 Eylül Anayasası'nı eleştirirken idam edilen Necdet Adalı, Erdal Eren ve Mustafa Pehlivanoğlu'nun son mektuplarını gözleri dolarak okudu. O konuşmayla gündeme gelen AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven Hürriyet gazetesinden Şükrü Küçükşahin'e konuştu.

 

80 öncesi THKP-C kökenli Kurtuluş Sosyalist Dergi yöneticisi olan Mahmut Esat Güven, Kars'ta yeni Anayasa'ya “Evet” çalışması yapıyor.

 

AKP'nin Kurucu İl Başkanı olan Mahmut Esat Güven, 12 Eylül döneminden Dev-Yol, Dev-Sol ve PKK'lı arkadaşları olduğunu söylerken, terörist başı Öcalan ile de altı ay aynı evi paylaştığını açıkladı. "O zamanlar bu kadar ileri gideceğini kestirememiştik" diyen AKP'li Güven, geçtiğimiz yıl Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarının "düzeltilmesi" için İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a başvurduğunu söyledi.

 

Güven, "Hücre psikolojisiyle koğuş psikoloji farklı. 11 yıl tecrit edip hücrede tutuyorsun. Sıradan bir adam değil, bunu kabul etmek zorundasın. Bu gece yatamadım, diyor, ertesi gün olaylar çıkıyor. İmralı'da 60-70 metrekare ev, 300 metrekare bahçe yapsınlar. Şartları biraz iyi olursa daha olumlu mesajlar verecek" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.