1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Milli onur duydum"
Milli onur duydum

"Milli onur duydum"

Sultan Alparslan'ın 946 yıl önce Anadolu'ya ilk girişinde Anı'yı fethettikten sonra Cuma namazı kıldığı Anı'da ilk kez Cuma namazı kıldıran emekli imam Ferit Yenice, tarif edilmez duygular içerisinde olduğunu söyledi.

A+A-

946 yıl aradan sonra geçtiğimiz hafta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'ye Anı'da Cuma namazı kıldıran emekli imam Ferit Yenice ilk kez İHA Muhabiri Işık Çapanoğlu’na konuştu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

 

Beraberindeki yaklaşık 40 milletvekili ve belediye başkanı ile seçim startını Kars'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan Anı'dan Cuma namazı kılarak veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Cuma namazı kıldıran ve Cuma hutbesi veren MHP Belediye Meclisi Üyesi emekli imam Ferit Yenice, yoğun duygular yaşadığını ifade etti.

 

Yenice, "Duygu ve düşüncelerimi ifade etmeden önce o mekanın seçilmesinde, o mekanın ibadete hazır hale gelmesinde, fiziki şartların ibadete hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Emekli imam Yenice, "Öncelikle biz oranın her türlü engellemelere rağmen fiziki şartlarını oluşturarak o gün huşu ve huzur içerisinde adap ve edebine uygun Cuma namazı kıldırmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii o günkü duygu ve düşüncelerimiz atalarımızın Anadolu'ya girdiği ilk yer olan Anı fethi gerçekleştikten sonra dört gün sonra fetih namazı ve Cuma namazını bizzat Sultan Alparslan'ın kıldırdığı mekanda Cuma namazı kılmak hatta kıldırmak gerçekten onur verici bir olaydır. Gerçekten çok yoğun duygular yaşadık haz duyduk" diye konuştu.

 

"ÜLKEMİZ ÜZERİNDE BİRTAKIM OYUNLAR ONANIYOR"

 

MHP Belediye Meclis Üyesi ve emekli imam Ferit Yenice, Türkiye üzerinde oyunların oynandığını ileri sürdüğü günlerde parti flama ve bayraklarının açılmadığı ve sadece Türk bayraklarının dalgalandığı Cuma namazı öncesinde birlik ve beraberlik mesajları verdiklerini vurguladı.

 

Yenice, "Ülkemizin üzerinde birtakım oyunların oynandığı, milletimizin bölünüp parçalanmak istendiği bir zamanda Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin Cuma namazı kılması, ben orada da ifade ettim, orada Cuma namazı kıldırmak bir onur, Cuma namazı kılmak da bir lütuftur. Bu lutfe erdirdiği için ben Yüce Rabbime sonsuz hamdu sena ediyorum. Sayın Genel Başkanımızın sadece burada Cuma namazı kıldık, değerlendirmemizi surların dışında yapacağız demesi ayriyeten takdire şayan olmuştur. Ben bu noktanın gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade ediyorum. Cami çıkışlarında mesaj verenlere bir örnek olmasını bir örnek teşkil etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Geçtiğimiz Cuma günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye-Ermenistan sınırındaki tarihi Anı şehri içerisinde bulunan ve Sultan Alparslan'ın 1064'teki fethinden sonra büyük katedralindeki haç indirilerek camiye çevrilen Fethiye Camii'nde yaklaşık 40 il başkanıyla birlikte Cuma namazı kılmıştı.

 

Cuma namazını MHP Belediye Meclis Üyesi ve emekli imam Ferit Yenice kıldırmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.