1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 86. yıl törenlerle kutlandı
86. yıl törenlerle kutlandı

86. yıl törenlerle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Ekim1924’te Kars’a gelişinin 86. yıldönümü Hükümet konağı ve Gar binası önünde düzenlenen törenlerle kutlandı.

A+A-

İlk tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TCDD Gar binası önündeki tören ise Atatürk’ün temsili treni gara yanaştı. Temsili öğrenciler Dilan Uluman, Batuhan Karayer ve Ziya Gökalp Koca askeri bando takımının marşları eşliğinde hareket eden trenle halkı selamladılar. Türk Bayrağını taşıyan milli giysili üç öğrenci alkışlar eşliğinde, beraberlerindeki askerler ile birlikte vagondan indiler. Öğrenciler, Türk Bayraklarını Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a uzattılar : Protokol mensupları ise bayrakları öperek teslim aldılar.

 

Atatürk’ün trenle Kars’a gelişinin canlandırılmasının ardından, “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü eşliğinde halk oyunları gösterisi yapıldı. Atatürk’ü temsil eden öğrenciler Gar binası önünde protokol üyelerinin elinden bayrakları yeniden öperek teslim aldılar ve törene katılanları selamlamak üzere alanda hazır bulunan faytona binip tur attılar.

 

Gar binası önündeki törenler; İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle devam etti.

 

Garnizon Komutanlığı adına Topçu Teğmen Ümit Binboğa ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş günün anlam ve önemini belirtir birer konuşma yaptılar.

 

KARSLILAR İLGİ GÖSTERMEDİ

 

01.20101007003131.jpg

 

Gar binası önündeki tören alanında protokol platformunun yanına Şehit ve Gazi aileleri ile vatandaşlara ayrılan sandalyelerde sadece bir emekli öğretmen ve torunun oturması dikkat çekti. Halktan kalıtımın olmamasını ortaya koyan bu manzara; halkın ilgisizliği ile birlikte vatandaşlara gerekli duyurunun yapılmaması ve halkın katılımını sağlayacak girişimlerde bulunulmaması olarak da değerlendirildi. 

 

Törenlere; Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Selçuk Doğan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Vali yardımcıları, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.