1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP lideri Bahçeli, Kars'ta
MHP lideri Bahçeli, Karsta

MHP lideri Bahçeli, Kars'ta

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kars'a geldi. Ani'de Cuma Namazı kıldı...

A+A-

Ülke gündeminde önemli bir yer tutan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kars ziyareti başladı.

 

THY'nın Ankara-Kars uçağıyla saat 11.00 sularında Kars Havaalanı'na inen Bahçeli'yi İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş ve partililer karşıladı.

 

Karşılama esnasında İl Başkanı Aktaş, Bahçeli'nin elini öperek çiçek verdi.

 

Bahçeli, karşılamanın ardından cuma namazını kılmak için Ani Harabeleri'ndeki Fethiye Camii'ne geçti.

 

Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'ne gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, 'Ya Allah bismillah Allahuekber' sloganlarıyla karşılandı. Partililerle birlikte Cuma namazını Ani Harabeleri'nin içerisindeki Fethiye Camii'nde kılan Bahçeli, genel seçim startını da akşam yapacağı konuşmayla verecek.


Trabzon'daki Sümela ve Van'daki Ahdamar Adası'ndaki kiliselerde yapılan ayinlerden sonra Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Anadolu'ya girdikten sonra Cuma namazını kıldığı ilk yer olan Kars'a 42 kilometre uzaklıktaki Ani Harabeleri tarihi bir gün yaşadı.

 

Cuma namazına Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Ardahan, Iğdır ve çevre illerden gelen 40 İl Başkanı ve yaklaşık 5 bin partili katıldı.


Havaalanında partililerce karşılanan MHP Lideri Devlet Bahçeli, yoğun bir kalabalık eşliğinde Ani Harabeleri'ne giriş yaptı.

 

'Ya Allah Bismillah Allahuekber' sloganlarının atıldığı karşılama sırasında Mehteran ekibi de bir gösteri yaptı.

 

Yaklaşık bir kilometrelik yolu yürüyerek Ani Harabeleri içerisinde bulunan ve Sultan Alparslan tarafından kiliseden camiye çevrilerek Fethiye ismi verilen alana gelen Bahçeli ve beraberindekiler, burada çok sayıda partili ve vatandaşla birlikte Cuma namazını kıldı.


Camiye giremeyen çok sayıda vatandaş Cuma namazını yoğun yağmur altında kılmak zorunda kaldı.

 

ANİ'DE HALKA SESLENDİ...

 

Kars'taki Ani Harabeleri içerisinde bulunan Fethiye Camii'nde Cuma Namazı kıldıktan sonra halka seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anadolu'yu Türklerin elinden almaya çalışanlara hiçbir zaman fırsat verilmeyeceğini söyledi. Bahçeli, "Demokratikleşme adı altında kanımızın emilmesine izin vermeyiz. Gerekirse can verir yeniden fetih yaparız. Alparslan, Süleyman Şah ve Fatih gibi Bizans zihniyetine darbeyi indiririz. Yaptıklarını asla yanlarına bırakmayız. Vatanımızdan asla vazgeçmeyiz" dedi.


Sultan Alparslan tarafından kiliseden camiye çevrilen Ani Harabeleri'nde 40 MHP il başkanı ve çok sayıda vatandaşla birlikte Cuma Namazı'nı kılan MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, vatan ve millet yolunda gösterilen her türlü fedakarlıkla iftihar ettiğini söyledi. Ani Harabeleri'nde gösterilen coşkunun yollarını aydınlatacağını kaydeden MHP Lideri Bahçeli, Türk milletinin dimdik ayakta durmasının düşmana korku salacağını dile getirdi.


"ANADOLU'NUN VATAN HALİNE GELMESİNİ YALNIZCA CENK MEYDANLARINDA KAZANILMIŞ ZAFERLERLE İZAH ETMEK DOĞRU DEĞİLDİR"


Tarih içerisinde uygarlıkların kendileri için güvenli ve huzurlu olacak toprakları yurt etmek için sürekli bir arayış içerisinde olduğunu ifade eden Bahçeli, "Beşeriyetin mazisi çok kanlı savaşlarla doludur. Doğaldır ki mesele yurt edinmekle bitmez. Haritaların belirlenmesiyle her uygarlık kendi alanına çekilmemiştir. Milletler arasında asırlardır süren kavgalar ve savaşlar yaşanmış bunlar günümüze ulaşmıştır. Anayurttan batıya göç eden Türk milleti de son yurdu olan Anadolu'ya kavuşmuştur. Bu süreç hiç de kolay olmamıştır. Anadolu'nun fetihle birlikte vatan haline gelmesini yalnızca cenk meydanlarında kazanılmış zaferlerle izah etmek doğru değildir. Adaleti, hakkaniyeti ve insaniyeti esas alan bir yönetim kurulmuştur. Kardeşçe yaşama konusundaki irade ve gidilecek başka bir yer olmadığına olan inanç Anadolu'yu vatan yapmıştır" diye konuştu.


İrfanla hamiyetin en üst düzeyde birleşmesinin, milli bilinçle maneviyatın iç içe geçmesinin Türk milletinin cihanşümul bir noktaya ulaşmasını imkan sağladığını vurgulayan Bahçeli, "Tehlikeleri erken gören eşsiz basiret, erdemli olmasının baş tacı edildiği, alçak gönüllülüğün belirleyici olduğu, hoşgörünün en üst düzede olduğu bir anlayış ve Anadolu'yu son vatan yapma konusundaki gayretle bu topraklar vatan oldu. Ecdadımız hiçbir zaman kimseye ırkını sormadı, inancını araştırmadı, ayrıştırıcı olmadı. Aynı gökyüzünün altında, aynı bayrağın gölgesinde birlikte yaşamak isteyen herkese Türk milletinin eşi ve üyesi olarak değer verdi. Bozgunculara ve ayrıştırıcılara bundan dolayı değer vermedi. Aynı hedefe yönelen herkesi bir çatı altında toplamayı bildi. Böylece çağları aşan bir milletin nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya gösterdi" şeklinde konuştu.


"MİLLETİMİZ ETNİK KİMLİKLERİN İŞBİRLİĞİYLE OLMUŞMUŞ SUNİ BİR MİLLET DEĞİLDİR"


Selçuklu Sultanı Alparslan tarafından Bizans İmparatorluğu elinden 1064'de alınan Ani Kalesi'nin Türk milletinin bu topraklarda yaşama sevdasının önünü açtığını anımsatan Bahçeli, "Bu zafer Malazgirt'in müjdesini verdi. Bugün bu muhteşem zaferin müjdesini veriyoruz. Hiçbir gücün ve niyetin sahip olduğumuz kudretle başa çıkamayacağını göstermek için buradayız. Anadolu'nun kolay vatan olmadığı aşılan meşakkatlerden bellidir. Doğunun batıya karşı diklenişinin ve belki de ilk hamlesi Anadolu'nun vatan olmasıdır. Kıtaların kesişmesi, yolların burada toplanması, göçlerin geçiş güzergahının burada şekillenmesi, Türk-İslam aleminin savunma hattının burada olması Anadolu havzasının önemini daha da artırmıştır. Anadolu'nun vatanlaştırılmasında kimseden icazet almadık, himmete müracaat etmedik, aman dilemedik. Kan döktük, can verdik, yetim kaldık, gazi olduk ve bir çakıl taşının dahi pazarlık yapılamayacağını asırlar öncesinden ilan ettik. Burasını kader bildik, yurt yaptık. Vatanın her karışını ve her insanını aziz bildik. Üzerimizde hesabı olanlara, amacına ulaşamayanlara gün gelir çağdaşlık, özgürlük ve demokratikleşme adına masalarda teslim etmek için Anadolu'yu vatan yapmadık. Bin yılda oluşmuş harcı birileri ayrıştırsın diyerek, bizi geldiğimiz yere geri göndermeleri için burayı vatan yapmadık. Vatanı fantezi görenlere, milleti parçalanmış olarak görmeyi hayal edenlere diyeceğim şudur: Türk milleti, milli kimliği etrafında tesadüfen toplanmış, ülküsü, hedefi olmayan bir yığın değildir. Milletimiz alt kültürlerin ve etnik kimliklerin geçici işbirliğiyle olmuşmuş suni bir millet değildir. Bunu bilmeyen, göremeyen, anlamayan kim varsa bilsin ki karşısında MHP vardır ve olmaya da devam edecektir" ifadelerini kullandı.


"DEMOKRATİKLEŞME ADI ALTINDA KANIMIZIN EMİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"


Türk milletinin Anadolu'ya ruh ve namus verdiğini, gözyaşı akıttığını, bunun yanı sıra horon tepip zeybek oynadığını halay çekerek, ağıtlar yakarak, şalvarıyla, başörtüsüyle, telli duvaklı gelinleriyle vatan yaptığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:


"Bu millet Fırat kadar engin, Dicle kadar gür, Ağrı Dağı kadar haşmetli oldu. Her şeyden aziz bildiği vatanının her köşesine şehitlerini gömdü. Bu serhat ilde milletimiz bu vatan için şiirler yazdı, türküler söyledi, maniler ve deyişler dillendirdi. Mezhep, köken farkı gözetmeden Allah bir dedi, Hz. Muhammet'in muhteşem tebliğine katıldı. Ayrılık tanımadı. Binlerce yıldır son yurdunda tek bilek tek yürek oldu. Saldırılara aldırmadı, daha çok kenetlendi, bütünleşti. Vatandan atmaya çalışanlara teslim olmadı. Her türlü kötülüğü defetti.


'Allah Allah' nidalarıyla vatan yapılan Anadolu'yu elimizden almaya çalışan Haçlılara şamar attı. Anadolu'yu elimizden almaya çalışanlara hiçbir zaman fırsat vermedi. Şimdi bizler demokratikleşme adı altında kanımızın emilmesine izin vermeyiz. Zaman gelecek devlet idare edenler yaptıkları yanlışın hesabını verecek. Anadolu, Akdamar'da Ermeni Kilisesi'nin onarılarak kilisenin açılması ve Pontus Kilisesi'nin hayallerini süslemek için fethedilmedi. Tarihinin büyüklüğüyle, kılıçlarının keskinliğiyle ve türkülerinin yanıklığıyla bu büyük millet aziz yurdu vatanlaştırdı. Can feda olsun bu mübarek vatana. Gerekirse yeniden fetih yaparız. Alparslan olur, Süleyman Şah olur, Fatih Sultan Mehmet gibi Bizans zihniyetine darbeyi indiririz. Hak ettiği cevabı her zaman veririz. Yaptıklarını asla yanlarına bırakmayız. Asla vatanımızdan vazgeçmeyiz. Ecdadımızın can vererek, kan dökerek vatan yaptığı yer için farklı emelleri olanları tarih de millet de Allah da affetmez. Alpaslan burayı fethettiğinde camiye çevirdi ve ilk Cuma namazını burada kıldı. Birlik ve beraberliğimiz için dua etti. Biz de burada vatanın içinde bulunduğu kötü gidişe dur demek için dua ettik. Ecdat yadigarına gereken önemin verilmesini ve restore edilerek hak ettiği itibara ulaşması için Allah'a el açtık. Büyük Sultan Alparslan başta olmak üzere Anadolu'yu vatanlaştırarak Türkleştiren tüm ecdadın önünde en derin hayranlığımla eğiliyorum."

 

01.20101001163738.jpg

 

02.20101001163756.jpg

 

04.20101001163955.jpg

 

03.20101001163821.jpg

 

05.jpg

 

06.20101001163859.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.