1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP İl Başkanı:Kars Belediyesi MHP'li Değil Bağımsızdır, Partimizden İhraç Edilmişlerdir
MHP İl Başkanı:Kars Belediyesi MHP'li Değil Bağımsızdır, Partimizden İhraç Edilmişlerdir

MHP İl Başkanı:Kars Belediyesi MHP'li Değil Bağımsızdır, Partimizden İhraç Edilmişlerdir

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Kars Belediyesi üzerinden partimizi yıpratmaya çalışıyorlar, belediye bağımsızdır, partimizle alakaları yoktur, dedi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, son günlerdeki Kars Belediyesi ve MHP ile ilgili iddialara yanıt verdi.

MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel'in açıklaması şöyle :

Ülkemiz genelinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinin, ilimiz de hukuki süreçleri devam ettiğinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik karalama kampanyası kapsamında kamuoyunu aydınlatma gereği doğmuştur.

Yaşanan süreçte özellikle HDP Milletvekili ve aynı zaman da Kars Belediye Başkan Adayı olan Ayhan Bilgen’in Kars Belediyesinde yaşanan yolsuzluk iddialarının, Milliyetçi Hareket Partisi ile ilişkilendirmesi,  iftiradır siyasi ahlak sınırlarını zorlamaktır.

Bilinmesini isteriz ki; yolsuzluk iddialarına adı karışan Kars Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin 7 Şubat 2018 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından istifaları istenmiş, belediye başkanı ve istifası istenen belediye meclis üyeleri de istifa etmişlerdir.

Ayhan Bilgen’in dile getirdiği iddialara ilişkin Kars Belediyesi’nde defalarca müfettiş incelemesi yapılmıştır ve iddialara ilişkin yargısal süreç devam etmektedir.

Hukuk kötü niyeti korumaz, ancak temel bir kavram var ki; suçluluğu mahkeme hükmüyle ispatlanıncaya kadar herkes masumdur. Dedikoduya dayalı siyaset ilkeli insanların işi değildir.

Bir veya birkaç kişinin üzerinden yola çıkarak, bir toplumun ve geçmişi şan ve şerefle dolu olan bir siyasi partinin karalanması en basit tabiri ile ahlaksızlıktır, şerefsizliktir. Partimizle bağları bulunmamasına rağmen bazı kişileri partimizle ilişkilendirmek haksızlıktır.

Kars Belediyesi’nde yolsuzluk iddiaları birkaç kişi üzerinden yürütülmektedir. Oysa ki; Kars Belediyesi’nde yolsuzluk iddiaları kapsamında kulağımıza gelen duyumlara göre şu an da HDP il teşkilatında parti adına çalışan, seçim süreci boyunca HDP’ye oy toplayan en az on müteahhit ve iş adamının adının yer aldığı yolsuzluk iddialarında bu kişilerle anılan en az 70 milyon, eski parayla 70 trilyon gibi bir paradan bahsedildiği, ancak Ayhan Bilgen bu isimlerden hiç bahsetmediğini görmekteyiz.

Ayhan Bilgen! Yürekliysen yolsuzluk ve hortumlama iddialarına karışan ve isimleri HDP ile anılan bütün isimleri de deşifre edin. HDP meclis üyelerinin kontenjanından Kars Belediyesi bünyesinde çalışıp maaş alan ancak işe gelmeyen bankamatik isimleri de deşifre edin.

Siyasi etikten bahseden Ayhan Bilgen; daha mazbata alınmadan Kars Belediyesi’ne baskın yaparak, birim müdürlerinden hesap sorma hakkını nereden aldığınızı kamuoyuyla paylaşın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Şu an da hukuki süreç devam etmektedir. Burada dağ kuralları hükümsüzdür ve siz de şu an belediye de yok hükmündesiniz.

Aynalı Köşkün ve İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nın satışa çıkarılması gibi bir olayı partimize mal edemezsiniz, partimize mal edilmesi ahlaksızlıktır. Burada taraf olan kişilerin partimiz ve il yönetimimiz ile hiçbir bağlantısı yoktur. Ayrıca Aynalı Köşk’ün satışı henüz gerçekleşmemiş, hukuki itirazlar belediye avukatları tarafından yapılmış ve süreç devam etmektedir. Ayrıca belediyelerin kamu yararına tahsis edilen yerleri ( İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı)  haciz etmesi ve satması mümkün dahi olamazken size bu yalan bilgileri diplomasını parayla satın alan hangi avukatlarınız söyledi?

Size dedikodu kapsamında yalan bilgiler veren avukatlarınız, HDPli müteahhitleriniz Kars Belediyesi’nden milyonlarca alacaklarını tahsil için, icra dosyalarını takip etmektedir. Siyasi ahlak gereği bu isimleri deşifre etmekten ar ediyoruz. Ayhan Bilgen; bu isimleri sizin açıklamanızı bekliyoruz.

Tekrar belirtmek isteriz ki; bir kişi üzerinden bir toplumun veya siyasi bir partinin karalanması; ahlaksızlıktır, hadsizliktir, şerefsizliktir. Sağlıklı bir değerlendirme yapılması için yargısal süreçlerin sonucunun beklenmesi gerekmektedir. Geçmişi şan ve şerefle dolu olan MHP’ye yapılan bu saldırıları kınıyor ve tamamen reddediyoruz.

MHP’ye karşı bundan sonra yapılacak tüm kara propaganda, yalan haber ve dedikodu kapsamında iftiralara hukuki çerçeve içerisinde en sert şekilde cevap vereceğimizi tüm Kars halkının bilmesini isteriz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.