1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kürt sorunu ve çözüm önerileri
Kürt sorunu ve çözüm önerileri

Kürt sorunu ve çözüm önerileri

CHP Kars eski İl Başkanı Ekrem Alp, Kürt sorunu ile ilgili düşüncelerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Kars’ta sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri ile yaptığı toplantının soru-cevap bölümünde söz alan CHP Kars eski İl Başkanı Ekrem Alp, Kürt sorunu ile ilgili olarak düşüncelerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.

CHP Kars İl Örgütü tarafından Grand Anı Otel’de düzenlen, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un da katıldığı toplantıda söz alan CHP eski Kars İl Başkanı Ekrem Alp, Türkiye’nin en önemli sorunun Kürt sorunu olduğunu herkesin çok iyi bildiğini söyledi.

 

Alp, ülkemizde yaşanan Kürt sorunu ve çözüm önerileri ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında şu ifadelerine yer verdi:

 

“AKP gibi içi boş açılımlara adını Kürt açılımı, Güney Doğu açılımı, daha sonra da demokratik açılım diyip halkı ve ülkeyi oyalamaktansa dürüstçe Kürt sorunu ile ilgili birkaç defa rapor hazırlamış kamuoyuna sunmuştur. Partimizin üzerinde çalıştığı ve ileriki günlerde yayınlanacak olan bu raporun daha ilerici bir rapor olacağına inanıyorum. Sosyal demokratlara ve ilericilere de bu yakışır. Avrupa ülkelerinde ülkeleri için sorun olan ve çözülmesi gereken sorunları hep sosyal demokrat partiler çözecektir. Konuları bir bütün olarak ele almalıyız. Çözülmesi gereken konuların üzerine çok dürüstçe gitmeliyiz. İnsan yaşamı, insanım diyen her kesi ilgilendiren bir konudur. Bu sorunun çözümü için Kürtler kadar Türklere de görev düşmektedir. Bu sorunun çözümünü başka yerde aramak ise çok yanlıştır. Türkiye ve TBMM yani meclistir. Kürt sorununu sadece askere havale etmekle çözülemeyeceğini her kes biliyor ve söylüyor. Kürtleri ve Türkleri bu konuda arkadan vuran ve oy avcılığı yapan AKP iktidarı ve zihniyeti bu sorunu çözemez. Düşüncelerden ve tartışmalardan korkmamalıyız. Bütün olaylara insan olarak bakmalıyız. Bu konuda ki düşünceleri de insanca söylemeliyiz. AKP genel başkanı daha şimdiden Cumhurbaşkanı seçimini düşüneceğine Türk-Kürt annelerinin artık ağlamaları için ciddi çaba harcamalıdır. Ama malasef bunu göremiyorum. Ülkemizde demokratik uzlaşma mutlaka sağlanmalıdır. Sekiz yıldan beri ülkemizi yöneten AKP ve onun zihniyeti ülkemizde ki ciddi sorunları çözmektense oy avcılığı için devamlı sorun üretmiştir ve halende üretmeye devam etmektedir.” dedi.

 

Alp, Kürt sorununa yönelik çözüm önerileriyle ilgili de, “Seçim barajı düşürülmelidir. Kürtçe isimlerin ve yerlerin adları geri verilmelidir. Faili meçhul olaylar aydınlatılmalıdır. Ana dilde eğitim tartışmaya açık bir hale getirilmelidir. KCK adı altında tutuklananlar serbest bırakılmalıdır. AKP döneminde kurulmuş olan özel mahkemeler kaldırılmalıdır ve uzun vadede bir af düşünülmelidir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.