1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu'na yeni isim
Kılıçdaroğluna yeni isim

Kılıçdaroğlu'na yeni isim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'e Karaoğlan lakabını koyan Şahzade Şahin'i ziyaret etti. Şahin, Kılıçdaroğlu'na "Yiğitoğlan" dedi.

A+A-

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'ın Susuz ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Şahzade Şahin'i ziyaret etti.

 

GerçekGündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın babaannesi olan Şahin, Bülent Ecevit'in 1972'de kendisini ziyaret etmesi esnasında "Karaoğlan" lakabını takmıştı. Ecevit'in yakın çalışma arkadaşı Rasim Yarkadaş'ın annesi olan Şahin'in taktığı lakap dilden dile dolaşmıştı.

 

Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı ziyaret karşısında duygulanan Şahzade Şahin, "Ecevit'e Karaoğlan demiştim, sana da Yiğitoğlan adını veriyorum. Gümanımız (ümidimiz) sensin" dedi.

 

Şahin'in bu sözleri üzerine Kılıçdaroğlu teşekür etti. Heyette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, CHP PM Üyesi Gürsel Tekin ve Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, Şahzade Şahin'le birlikte fotoğraf çektirdi. Şahin ziyaret sırasında "Bana araba gönderin, köylere çıkıp hayır oyu toplayayım, yaşlıyım yürüyemiyorum" dedi.

 

'ŞAŞO HALA' LAKABIYLA TANINIYOR

 

Kılıçdaroğlu'nu ''Sen bizim starımızsın'' diyerek karşılayan Şahin, çevresindeki herkese ''Referandumda 'hayır' oyu verin'' dediğini anlattı.

 

Kılıçdardoğlu'ndan işsiz iki torunu için iş isteyen Şahin, ''Onları bir ekmek sahibi yap, ben de sana dua ederim'' dedi. Kılıçdaroğlu'na ''Umudumuz sende, sen kurtaracaksın'' diyen Şahin, Kılıçdaroğlu'na ne lakap taktığının sorulması üzerine, ''O karaoğlandı, senin adın da Yiğitoğlan'' karşılığını verdi.

 

Şahin'i 2009 yılında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer de ziyaret etmişti. Şahin'in son ziyaretçisi ise 2010 yılının Temmuz ayında CHP PM Üyesi Gürsel Tekin olmuştu. Şahin'in Ecevit'e Karaoğlan lakabını takışının öyküsü "Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür" adlı kitapta ayrıntılarıyla yer aldı.

 

Foto: Ziya Köseoğlu (CHP Genel Merkezi)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.