1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. BİM Ablukası…
BİM Ablukası…

BİM Ablukası…

Fırat Haber Ajansı Kars Muhabirleri kafayı Gülen Cemaati'ne taktı.

A+A-

Önemli bir tesbitte bulunan Fırat Haber Ajansı bakın neler yazdı :

 

Gülen Cemaatinden Kars, Iğdır ve Ardahan'a BİM ablukası…

 

Bölgede birçok ilde eğitim, sağlık, ticaret, bürokrasi alanlarında örgütlenen Gülen Cemaati, Kars, Iğdır ve Ardahan'a ise BIM mağazalarıyla yerleşmeye başladı. Küçük esnaf şikayetli ve halkın Gülen cemaatine ait mağazalardan alışveriş yapmamasını istiyor.

 

Hakkari, Van, Bitlis ve Ağrı'da siyaset, eğitim, sağlık, ticaret, bürokrasi gibi alanlarda örgütlenen Gülen Cemaati şimdide hedefine Ardahan Iğdır ve Kars'ı koydu. Daha önce bu bölgelerde hiçbir çalışma yürütmeyen cemaat son zamanlarda bu bölgelere yerleşmeye başladı. Cemaat bölgeye Birleşik Mağazaları (BIM) ile girdi. Son 1 yıl içinde Kars'a 6, Iğdır'a 2, Ardahan'a ise 1 BIM açtı.

 

BIM mağazaları oldukça ucuz fiyata ürün sattıkları için büyük ilgi görüyor. Bu mağazalarının bölgede hızla yayılması küçük esnafı da zorluyor. Bu tür marketlerin kent merkezi dışında yerlerde olması gerekirken BIM mağazalarının kent merkezinde oldukça işlek yerlerde açılabilmesi dikkat çekiyor. Bu durumda küçük esnaf siftah yapamaz hale geldi.

 

‘MARKETLER ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILMALI’

 

Türkiye'de işsizliğin en çok olduğu ve tek geçim kaynağı ticaret olan Kars'ta görüştüğümüz küçük esnaf ise BIM'lerin hızla yayılmasından şikayetçi. Esnafa göre ortada haksız bir rekabet var. Sermayesi oldukça güçlü olan BIM'lerin ucuz mal sattığını ancak satılan malların kalitesiz olduğunu belirten küçük esnaf, bu marketlerin il dışına çıkarılmasını istiyor.

 

Ardahan'da 30 yıldır esnaflık yapan Sami Hakan ise tepkisinı şöyle anlattı: "BIM'in Ardahan'a ne faydası olacak. Yakında biz küçük esnaflar birer birer kepenk kapatmaya başlarız. Ardahanlı'nın parasıyla Ardahanlıya yatırım mı yapacaklar. Buradan para kazanıp batıya yatırım yapacaklar. Ardahanlı yine bir şey elde edemeyecek. Şu anda BIM'de çalışanlar elemanlar bile Ardahan'lı değil. Dışarıdan adam getirip çalıştırıyorlar. Bence Ardahanlılar buradan alışveriş yapmamalı."

 

Kaynak : Fırat Haber Ajansı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.