1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Köylüyü Peşinden Koşturdu
Vali Köylüyü Peşinden Koşturdu

Vali Köylüyü Peşinden Koşturdu

Kars’ın Akyaka İlçesi’ne bağlı Demirkent köyünden Kars’a gelerek Vali Ahmet Kara ile görüşmek isteyen köylüler umduklarını bulamayınca Valinin peşinden koşmaya başladılar.

A+A-

Akyaka Demirkent köyünün pancar çiftçileri sulama sorunlarını Kars Valisi Ahmet Kara’ya iletmek için Valiliğe geldiler. Pancar tarlalarına şu ana kadar su veremediklerini söyleyen çiftçiler, “Pancarımız, patatesimiz susuz. DSİ memurları gelip sorunumuza bir çözüm bulamadılar. DSİ sulama kanalını ir kooperatife ihaleye vermiş onların da yaptığı bir şey yok. Haziran ayından bu yana sularımız gelmiyor. Pancar sökümüne 15-20 gün kaldı. Hepimiz mağduruz ve perişan durumdayız. 500 kişinin pancar tarlası şu anda mahvolmuş durumdadır. 4 bin dönüm pancarımız var ama tarlalarımız susuz. Kurulan kooperatif de bir görev yapmıyor. Biz de geldik ki derdimizi Valiye ve gazetecilere duyuralım. Başka hiç kimseye derdimizi anlatamadık. DSİ’den gelen elemanlar saat 10.00’da işbaşı yapıp 15.00’de bırakıyor. Peki ne olacak bizim halimiz? Biz çiftçiler olarak çok mağduruz. Patates ve pancarla geçim sağlıyoruz ama şu anda hepimiz perişan durumdayız. Bu mağduriyetimizi sizin aracılığınızla sayın valimize duyurmak istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Başka çaremiz kalmadı ve Valimizle mutlaka görüşmek istiyoruz. Valimiz emir vermez ise bu iş yapılmayacak. Devlete olan borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz. Taksitlerimizi nasıl ödeyeceğiz. Biz zaten taksitli yaşıyoruz. Tek geçim kaynağımız tarım, patates ve pancardır. Maalesef DSİ sayesinde hiçbir şey yapamadık.” dediler.

 

Randevuları olmadığı için Vali Ahmet Kara ile görüşemeyen köylüler Valilik binası önünde beklemeye başladılar. Bu sırada Valilik giriş kapısından Valilik makamının olduğu ikinci kata çıkmak için binaya giren çiftçiler Vali Ahmet Kara’nın makam kapısından çıktığını duyunca koşmaya başladılar. Vali Ahmet Kara’nın makam aracıyla valilikten ayrılmasıyla Valinin peşinden koşan çiftçiler umduklarını bulamadılar ve Valiyle görüşemeyince Valilik çalışanlarıyla tartışmaya başladılar.

 

Bu sırada Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek çiftçilerin yanına gitti ve ikna etmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek köylülere Valiyle görüşmek istedikleri randevu almaları gerektiğini söyledi.

 

Köylüler daha sonra Valiyle görüşemeden kentten ayrılarak köylerinin yolunu tuttular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.