1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. KCK duruşmasında 4 tahliye
KCK duruşmasında 4 tahliye

KCK duruşmasında 4 tahliye

Kars, Ağrı ve Iğdır'da yapılan KCK operasyonlarında gözaltına alınan, aralarında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de bulunduğu 11'i tutuklu 30 sanık Erzurum'da hakim karşısına çıktı.

A+A-

Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasında silahlı terör örgütü PKK'ya üye oldukları öne sürülen sanıklar ifade verdi. Yaklaşık 11 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti BDP'li Resul Yıldız, Mehmet Haşimoğlu, Mehmet Güven ve Tuncer Konyar'ın tutuksuz yargılanmalarına, Iğdır Belediye Başkanı Mahmet Nuri Güneş ve diğer sanıkların da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

 

Duruşma 24 Eylül 2010 tarihine ertelenirken, mahkemeyi izleyen BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, adliye önünde yaptığı açıklamada kararı siyasi bulduklarını söyledi. Buldan, "Karar açıklandı. 4 arkadaşımız beraat etti. Tahliye oldular. Dava 24 Eylül'e ertelendi. Tutuklu bulunan arkadaşlarımız arasında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş de var. Biz başından itibaren bu davanın cezai ve hukuki bir dava olmadığını, siyasi bir dava ve kararın siyasi bir karar olduğunu hep söyledik. Bugün yine aynı düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Bugün arkadaşlarımızın tahliye edilmemesi siyasi bir karar olarak bizim açımızdan bir kanaat oluşturmuştur. Dolayısıyla arkadaşlarımız siyasi bir kararla yine tutuklanmış ve cezaevine geri gönderilmişlerdir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.