1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars’a Çağrı Merkezi kuruluyor
Kars’a Çağrı Merkezi kuruluyor

Kars’a Çağrı Merkezi kuruluyor

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Kars’a Çağrı Merkezi’nin kurulacağı müjdesini verdi

A+A-
-Yıldırım, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nde Ahmet Arslan’ın büyük emeği var” diyerek Kars’ta çok önemli projeleri hayata geçireceğinden emin olduğunu söyledi.
 
“Akyaka treni ile otobüs gibi gidip geleceksiniz”
 
Ulaştırma eski Bakanı Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Kars Milletvekili adaylarına destek, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu inşaatında incelemede bulunmak ve Kars-Akyaka Trenini yeniden sefere başlatmak için geldiği Kars’ta Çağrı Merkezi müjdesi verdi.
 
Kars-Akyaka arasında 1,5 yıl önce seferden kaldırılan Akyaka Treni yerine sefere konulan Ray Otobüsün hizmete başlama törenine katılan Yıldırım, BTK Demiryolu’nun Mezra bölgesinde bulunan şantiye alanında incelemelerde bulundu, işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve işçilere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Uzun araç konvoyu ile gittiği inşaat alanını yağmurlu hava altında gezen Yıldırım, yüklenici firma yetkilileriyle de görüşerek çalışmaların son şekli hakkında bilgi aldı.
 
Ülkenin topyekun kalkınmasının Kars’tan geçtiğini bildiklerini söyleyen Yıldırım, “O yüzden de çok stratejik projelerin Kars’ta yapılması konusunda önemli kararlar aldık. Türkiye’nin Kafkaslara, Orta Asya’ya ve Çin’e kadar uzanan tarihi İpek Yolunun Kars üzerinden Tiflis ve Bakü’ye, oradan da uzak doğuya kadar uzanacak, bir yandan da Anadolu topraklarından geçerek Avrupa’ya varacak demiryolu bağlantısını yine buradan, bu serhat şehrimizden Kars’tan başlattık” dedi.
 
PROJEDE ARSLAN EMEĞİ
Projenin sadece Kars için değil bölgesel işbirliği bakımından ülkemiz adına stratejik bir proje olduğunu, Projede DLH eksi Genel Müdürü ve AK Parti Kars milletvekili adayı olan Ahmet Arslan’ın çok büyük payı olduğunu vurgulayan Yıldırım;, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi çok önemli uluslar arası bir proje idi. Bu Projenin hayat geçirilmesinde kendi evladınız şimdi Kars milletvekili adayımız Ahmet Arslan’ın çok büyük emekleri var. Ahmet Arslan, Kars’tan milletvekili adayı oldu. Şimdi Mecliste bu projelerin takibini Karslılar adına o yapacak. Bu demiryolu Kars için, bu bölge için bir ferah yolu olacak. Bakü-Tiflis-Kars ile birlikte Mezra bölgesinde yapılacak lojistik merkezde bu projeyi tamamlayan çok önemli bir yatırım. Bu konuda çok ileri geri laflar edildi, dedi kodular yapıldı. Bunu da burada Karslılara hemşerilerime ilan ediyorum ki bu bölgede bir lojistik merkez kurulacak. Bu lojistik köyde bir anlamda Kars’ta ki ticaretin taşımanın kalbi haline gelecek. Bu lojistik köy olmasaydı artık demiryolu projesinin bir tarafı eksik kalırdı. Ankara, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı tren projesiyle hemşerilerimiz buradan binerek Ankara’ya kesintisiz gideceklerdir. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Amacımız ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır” diye konuştu.
 
AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Suat Doğan’a seçmenlerin destek olmalarını da isteyen Yıldırım, AK Parti’nin 12 Haziran’da Kars’tan 3 milletvekili çıkaracağına inandığını kaydetti.
 
AKYAKA TRENİ İLE OTOBÜSTE YOLCULUK YAPAR GİBİ GİDİP GELECEKSİNİZ
Yıldırım, Akyaka treni ile vatandaşların otobüste yolculuk yapar gibi gidip geleceklerini de ifade ederek, “Akyaka trenimiz adeta otobüs gibi gidecek-gelecek. İhtiyaç ne kadar varsa o kadar sefer konacak. Bu tren gidecek akşam Akyaka’da kalacak sabah yolcularını alıp tekrar buraya gelecek. Git gel Akyaka-Kars 55 dakika. Hayırlı uğurlu olsun. Görevi bırakmadan önce dedim ki Sivas’ta Karayolları Bölge Müdürlüğü var, Erzurum’da karayolları Bölge Müdürlüğü var, Kars’ta niye yok? Serhat şehrimizde mutlaka bölge müdürlüğü olacak dedim. Karayolları bölge müdürlüğünü burada kurduk. Şimdi artık Kars’ın işi Erzurum’dan takip edilmeyecek Kars’ın işi merkezinden takip edilecek. Kars’a Doğunun en örnek havaalanı terminalini yapıyoruz. Kars’a bir çağrı merkezi kuracağız. Operatörlerle konuştuk. Kars’ta kurulacak çağrı merkezinde yüzlerce gencimiz çalışacak Kars’a istihdam sağlayacak, Kars’a ekonomik katkı sağlayacak” dedi.
 
KARS’A DA ÇAĞRI MERKEZİ KURULACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kars’a kesenin ağzını açtım” sözlerini hatırlatan Yıldırım, Kars’a çağrı merkezinin kurulacağını müjdeleyerek şöyle konuştu:
“Kars yatırımlara doyacak. Bunun için Başbakan Erdoğan kesenin ağzını açtı Kars için. İşte bakın DLH Genel Müdürü Kars’ın AK Parti milletvekili adayı, üniversitede dalında uzman Profesör Yunus Kılıç ve Avukat Suat Doğan sizlerin oyu ile inşallah meclise gelecek. Ve bunlar Kars’a gelecek hizmetlerin sizin adınıza takipçisi olacak. Bakın Türkiye’de sayılı illerde olan çağrı merkezi Kars’a kurulacak. Bu ne demek Çağrı Merkezi’nde yüzlerce kişi istihdam edilecek. Kars’ın işsizlik sorunu çözülecek. İşte AK Parti Kars’ı, Karslıları hiçbir zaman unutmadı. Bizler hizmet için varız. Sevgili hemşerilerim” diye sözlerini tamamladı.”
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.