1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akyaka treni yeniden seferde
Akyaka treni yeniden seferde

Akyaka treni yeniden seferde

Akyaka Tren yolunun kullanılamaz hale geldiği gerekçesiyle 1 Ocak 2010 tarihinde seferlerine ara verilen Akyaka Treni yeniden seferlere başladı.

A+A-

Akyaka Treni’nin yeniden seferlerine başlaması sebebiyle Kars Gar binasındaki törende Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım katıldı.

Törenin açılışında konuşan Kars Valisi Ahmet Kara, "Sayın bakanım Kars halkı adına getirmiş olduğunuz bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve ilimize hoş geldiniz diyorum."dedi.

Yıldırım da konuşmasında 1 Ocak 2010 tarihinde Akyaka treni seferden kaldırılırken okul kıyafetleri ile ağlayarak trenimiz seferlerden kalkmasın diyen Birhan Erdağı ile buluştu.

Yıldırım, Erdağı'ya, "Artık o gözyaşların geride kaldı, senin trenin tekrar geldi artık gülümseyebilirsin." dedi.

Ardından da Erdağı'na sarıldı ve başarılı bir öğrencilik hayatı dileyerek laptop hediye etti. Daha sonra Akyaka treninin hareket etme komutunu veren Yıldırım vatandaşlarla kucaklaşarak Kars'tan ayrıldı.

Seferden kaldırılmadan önce 2'inci mevki klimasız vagonlar ile sefer yapan trenler dünden itibaren TÜVASAŞ fabrikasında üretilen klimalı 1. Mevki 5700 tipi ray otobüsü ile Akyaka seferleri yapacak. İşletilecek trenlerin yolcu kapasitesinin 68 kişi olduğu belirtildi.  

YILDIRIM MUHALEFET PARTİLERİNE ÜSTÜ KAPALI GÖNDERMEDE BULUNDU

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları yerinde görmek için geldiği Kars'ta üstü kapalı olarak muhalefet partilerine göndermede bulundu.

Partisinin seçim bürosunda vatandaşlar ile bir araya gelen Bakan Binali Yıldırım, Uluslararası proje olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattına paralel olarak yapılacak olan lojistik köyün Kars'ın kaderini, değiştireceğini söyledi. "Şüphesiz Kars'a yaptığımız hizmetler, destekler Bakanlığımız döneminde ve yeni dönemde de çok daha güçlü bir şekilde artarak devam edecektir" diyen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir gazetecinin son günlerde gündemde olan kasetlerle ilgili sorusuna "Bizim kasetlere ayıracak zamanımız yok" diye cevap verdi.

Bakan Yıldırım, "Arkadaşlar bizim işimiz hizmet. Kasetlerle boş laflarla, ideolojik siyasetle kaybedecek vaktimiz yok. Ne dedik yola çıkarken, 'işimiz hizmet, gücümüz millet' bizim işten başka bir şeye zamanımız da olmaz, kafa da yormayız. Boş vaktimiz yok. Boş vakti olanlar bu tip işlerle zaman bulabiliyor demek ki, bunlar bizi ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Seçim Bölgesi İzmir'in CHP'nin kalesi olduğu yönündeki soru üzerine Bakan Binali Yıldırım, İzmir'in kimsenin kalesi olmadığı vurguladı. Bakan Yıldırım, "Her şehirde bir kale vardır. Ama o kale seçimden seçime gündeme gelmesiyle değil, o kalelerin şehrin sembolü olarak en güzel şekilde muhafaza edilmesidir. Hiçbir kale kimsenin tapulu malı değildir. Bu kaleler Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının timsalidir. Bu kaleler bizim ecdadımızın, bize burayı vatan yapan şehitlerimizin emanetidir. Kimse hiçbir kalenin sahibi olmaya kalkmasın" şeklinde konuştu.

AK Parti seçim bürosunda bir süre partililerle görüşen Yıldırım, daha sonra Mezra köyü altında bulunan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu çalışmalarını yerinde görmek üzere bölgeye gitti. Burada müteahhit ve işçilerle görüşen Bakan Yıldırım, Demiryolu çalışmalarının biraz daha hızlandırılması yönünde ilgili firmaya talimat verdi.

Bakan Yıldırım, şantiye alanını gezerek çalışmaları yerinde gördü. Yıldırım'a Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Suat Doğan, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve çok sayıda vatandaşta eşlik etti. Bakan Yıldırım inşaat çalışanlarına işlerine sahip çıkmalarını ve kısa sürede çalışmalarını tamamlamalarını söyledi. Yıldırım'a inşaat çalışanları sevgi, gösterisinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.