1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars Şantiye Gibi...
Kars Şantiye Gibi...

Kars Şantiye Gibi...

Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, yanlarına ; Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Yağcı ve Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu’yu da alarak, Kars’taki yatırımları yerinde inceleyip, çalışmalar

A+A-

hakkında bilgi aldılar.

 

Kars’a Büyük Yatırımlar Yapılıyor

 

Kars’ın dört bir yanının şantiye alanına çevrildiğini söyleyen Milletvekilleri Karabayır ve Güven, doğalgaz geldi, araştırma hastanemiz bitiyor, havaalanı terminalimiz uluslar arası standartlara kavuşuyor, kanalizasyon ve su şebekelerimiz yenileniyor, şehir merkezine iki büyük okul, ilçelere hastane, köylere sağlık ocağı yapılıyor, KÖYDES çalışıyor, barajlarımız doluyor, kentsel dönüşüm projeleri gerçekleşti ve daha sayamayacağımız çok önemli projeler hayata geçiyor, dediler.

 

Onlar Muhalefet Yapsın Biz Hizmet Edelim

 

Karslıların yapılan hizmetleri yakından takip ettiğini belirten Milletvekilleri Karabayır ve Güven ; ne yazık ki muhalefet bu hizmetleri görmezden gelip karalama çalışmaları yapıyor. Bizim için muhalefet çok da önemli değil, onlar muhalefet yapsınlar ama biz hizmet edelim, diye konuştular.

 

 KARS ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE KAVUŞUYOR…

 

Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Karslı vatandaşların sağlık hizmetlerinden en verimli şekilde yararlanması için yaptığımız çalışmalara kararlılıkla devam edeceğiz, dedi.

 

Uzun yıllardan beri Kars'ın kronikleşen sorunu olan Kars Devlet Hastanesi inşaatının Ak Parti hükümeti tarafından tamamlanmasının ardından Milletvekili Zeki Karabayır'ın girişimleri sonucu 2006 yılında programa alınan Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi bitirilme aşamasına geldi.

 

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven’e Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven eşlik etti.

 

Rektör Güven: İddialıyız Bölge Hastanesi Olacağız

 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Karslı hastaların uzun yıllardan beri Erzurum yollarında can verdiğini ifade ederek, bugün mutluyuz ki üniversite araştırma hastanemiz yakın bir zamanda faaliyete geçecek. Sağlık alanında bölge hastanesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Ak Parti iktidarının ve milletvekillerimizin desteği ile herhangi bir ödenek sıkıntısı çekmeden inşaatlarımız devam ediyor. Devlet Bakanımız sayın Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanımız sayın Recep Akdağ ile görüştük. En yakın zamanda ve en modern cihazlarla araştırma hastanemizi faaliyete sokacağız, dedi.

 

Kafkas Üniversitesi’ne ve kendilerine göstermiş oldukları destekten dolayı Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven’e teşekkür eden Rektör Güven, daha sonra vekillere tamamlanmak üzere olan araştırma hastanesini gezdirdi.

 

 Kars'ta Sağlık Alanında Önemli Atılımlar Gerçekleşti…

           

Kars'ta sağlık alanında önemli atılımlar yapıldığının altını çizen Milletvekilleri Karabayır ve Güven ; “Üniversite hastanemiz çok yakın bir zamanda çağın son teknolojileriyle donatılmış, tam kapasiteli bir hastane olarak, sadece Kars ilimize değil, bütün Doğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet edecektir. Elli yıldır Karslılar ; "Hastalarımız Erzurum yollarında ölüyor" diye yakınıyorlardı. Şükürler olsun ki artık hastanemiz faaliyete geçecek ve bu sorun da Ak Parti hükümeti döneminde tarihin derinliklerine gömülecektir. Dikkat ederseniz bütün hizmetler Kars'a bizim iktidarımız döneminde yapılmıştır. Kars Devlet Hastanesi'nin inşaatı yıllarca yarım bırakılmış, doktorlar Kars'a gelmemekte direnmişlerdir. Artık böyle bir sorunumuz da kalmamıştır. Bugün devlet hastanemizde, doktorlarımız Kars'a ve Karslıya hizmet etmekten büyük gurur duyuyorlar. Kars'a modern bir Doğumevi Hastanesi yapılacak, diş sağlığı merkezlerimiz açıldı, artık hasta doktora değil, doktor hastanın ayağına gelecek, diye konuştular.

 

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM :  24 DERSLİKLİ ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU, 16 DERSLİKLİ KARS FEN LİSESİ, 300 KİŞİLİK PANSİYON, SPOR SALONU ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İNŞAATI

 

 

Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven beraberindeki heyet ile birlikte Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatını gezdikten sonra, Yenişehir Mahallesi’nde inşaatı tamamlanmak üzere olan 16 derslikli Kars Fen Lisesi, 300 kişilik pansiyon, spor salonu, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Şehir merkezinde inşa edilen  24 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu inşaatını da gezen Milletvekilleri, her iki inşaatın da tamamlanma aşamasında olduğunu ifade ederek ; “ iki büyük inşaatımızın müteahhidi de aynı firmadır. Nasip olursa bu yıl okullarımızda ders başı yapılacaktır, dediler.

 

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Ak Parti iktidarının Kars'a büyük ve önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, TOKİ, Atatürk İlköğretim Okulu ve Fen Lisesi'ni yeniden inşa ediyor. Şimdiden Karsımıza hayırlı olsun diyorum. Eğitim sorunlarını çözen toplumlar her alanda gelişen toplumlar olmuştur. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolunda hedefimiz eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmaktır. Ülkemiz, iktidarımız sayesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış, fiziki ve donanımsal sıkıntılarını çözmüştür. Karsımız ise her yönden donanımlı, bilgili ve aydın gençler yetiştirir konuma gelmiştir. Geleceğimizin güvencesi ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı ülkemiz ve ulusumuz adına en iyi bir şekilde yetiştirmek kolay bir süreç değildir. Onların bu süreçte her yönden büyük bir desteğe ihtiyaçları bulunmaktadır. Kars'ta; Valimiz, Belediye Başkanımız ve bizler her zaman bu desteği yavrularımıza sağlamaya hazırız, diye konuştular.

 

KARS HAVALİMANI AVRUPA STANDARTLARINDA TERMİNAL BİNASINA KAVUŞUYOR

 

Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven son olarak ise Kars Havalimanı terminal binası inşaatında incelemelerde bulundular.

 

Milletvekilleri Karabayır ve Güven; şehrimizin vizyonuna uygun Avrupa standartlarında bir Havalimanı Terminal Binasına kavuşacağını vurguladılar.

Kars halkının üzerinde hemfikir olduğu konulardan biri de Kars Havalimanımızdaki terminal binasının yetersizliğiydi diyen Milletvekilleri, Kars’ın vizyonuna uygun Avrupa standartlarında modern bir Havalimanı terminal binası yapılıyor. 2011 yılının ortalarına doğru şehrimiz havalimanı terminal binasına kavuşacak ve Kars uluslar arası havalimanı olacak. Bu da son derece büyük ve önemli yatırımdır, diye konuştu.

 

DSİ LOKALİ’NDE DEĞERLENDİRME

 

Kars’taki yerel ve yaygın basının temsilcileri ile birlikte yatırımları yerinde inceleyen Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Yağcı ve Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu Kars Devlet Su İşleri (DSİ) Lokaline gelerek, değerlendirmede bulundular.

 

Milletvekili Zeki Karabayır ; “Kim ne derse desin biz işimize bakıp hizmet üretiyoruz. Dedikodularla işimiz yok. Yapılan yatırımlar ortadadır, takdir Kars halkınındır” derken, Milletvekili Mahmut Esat Güven ise “ Kars’a yapılan yatırımların artarak devam edeceğini, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her alanda Kars’ın gelecek yüz yılı için plan ve projelerin yapıldığını vurguladı.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “ Bütün Karslıların yapılan hizmetlere sahip çıkması gerektiğini belirterek, bizler bugün varız, yarın yokuz, Kars burada baki kalacaktır. Bu anlamda lütfen ama lütfen hizmetlere sahip çıkalım, diye konuştu.

 

İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Yağcı, “Şehir merkezindeki Karslıların köyde yapılan yatırımlardan habersiz olduğunu ifade ederek,  KÖYDES projeleri kapsamında köylerimiz şantiye alanına döndü. Yüzlerce köyümüz, suya, yola, sağlığa ve eğitim hizmetine kavuştu, vicdanımız rahat, alnımız ak” dedi.

 

Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ise Ak Parti teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içinde Kars için ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek şunları söyledi : “Bizler hizmet gönüllüsü insanlarız. Teşkilatımız ile birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz, tek hedefimiz var ; o da Kars’ta iz bırakan kalıcı yatırımları tamamlamaktır. Sizler de gördüğünüz üzere, alnımızın akıyla biz bu işi başarıyoruz.”

 

İŞTE HİZMETLERDEN GÖRÜNTÜLER...

 

arastirma-hastanesi-1.jpg

 

arastirma-hastanesi.jpg

Ak Parti Hükümeti'nin ve Milletveki Zeki Karabayır'ın Kars'a en büyük yatırımı Araştırma Hastanesi... 2006 yılında programa alındı ve bütçesi hazırlandı. Kafkas Üniversitesi  Rektörlüğü süreci doğru değerlendiremedi ve inşaatı iki yıl geciktirdi. Şimdi ise tamamlanmak üzere.

 

fen-lisesi.20100903085244.jpg

 

toki-merkez-okul.jpg

24 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu, 16 derslikli Kars Fen Lisesi, 300 kişilik pansiyon, spor salonu altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı

 

havalimani-1.jpg

 

havalimani-2.jpg

 

Avrupa standartlarında Kars Uluslararası Havalimanı inşaatı

 

dsi-degerlendirme.jpg

 

Kars Devlet Su İşleri Lokali değerlendirme toplantısı...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.