1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars Kazandı...
Kars Kazandı...

Kars Kazandı...

AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen: “Kars’ta Birlik, Beraberlik ve Demokrasi Kazandı” dedi.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, Anayasa değişikliği için yapılan referandum öncesi yoğun bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirtti.

 

Çalışmalarda hükümet icraatlarını değil değişiklik paketinin muhtevasını anlattıklarını, insanların siyasi taassubunu doğuracak, arttıracak, kışkırtacak söz ve davranıştan kaçındıklarını, huzuru, kardeşliği, birliği ve dirliği bozucu davranışlardan uzak durmanın yanı sıra birliği arttırıcı eylemlerde bulunduklarını dile getiren Tüzen, "Kampanyamız boyunca bazı ilkeler belirledik ve ona göre hareket ettik. Kardeşliği, dostluğu pekiştirdik; çünkü hepimiz kardeşiz, aynı çatı altında yaşıyoruz, dedi.

 

Başkan Ahmet Tüzen, Kars'ta huzur ortamında geçen referandum sürecini değerlendirdi.

 

"Evet" ten yana tercih kullanan Karslılara teşekkür eden Ahmet Tüzen, "Hayır"cılara da teşekkür ediyorum ; çünkü "Hayır"dan yana tercih kullanan hemşerilerimiz de seçim sürecince son derece olgun davrandılar ve hiçbir taşkınlığa izin vermediler, diye konuştu.

 

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, "Demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelesinde başımız dik, alnımız açık olarak milletin iradesi gerçekleşmiş ve kazanan veya kaybedenin olmadığı referandumu Türkiye kazanmıştır. Çünkü demokrasi herkes içindir. Hak ve özgürlükler ile hukukun üstünlüğü herkes içindir" dedi.

 

Başkan Tüzen sözlerini şöyle sürdürdü :

 

"12 Eylül 2010 tarihi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi yönünde atılan tarihi bir adımdır. Bu gün tarih boyunca unutulmayacaktır. Bu değişime öncülük eden AK Parti'nin bir üyesi olmaktan duyduğum gurur kat ve kat artmıştır. Kişilerin yaşama özgürlüğünü daraltan kurumları vesayet altında tutan 1982 anayasası 12 Eylül 2010 tarihi itibariyle yerini demokratik bir anayasaya bırakacaktır. Ülke genelinde yüzde 58 oranında evet oylarının çıkması milletimizin demokrasiye duyduğu özlemin bir göstergesidir. 26 maddesi halkımızın büyük bir desteğiyle değişecek olan anayasa ile vatandaşımız batılı ülkelerde ki insanların elde etmiş olduğu hak ve özgürlüklere sahip olma yönünde de büyük bir adım atmış olmaktadır.

 

Kars da Türkiye genelinde ki vatandaşlarımızın muasır medeni yetlerin vatandaşlarının sahip olduğu hak ve özgürlüklere sahip olabilmek için göstermiş olduğu çabaya kayıtsız kalmamış, sandığa giderek destek vermiştir. Karslı hemşehrilerimiz sandıkta yüzde 65 gibi yüksek bir oranda evet diyerek tercihlerinin; değişimden ve demokrasiden yana olduğunu bir kez daha göstermişlerdir. Bu çıkan sonucu hepimiz çok iyi analiz etmeliyiz. Evet diyen vatandaşımızın da hayır diyen vatandaşımızın da tercihi bizler için saygıdeğerdir. Bu halk oylamasının kaybedeni olmamıştır. Esas olan, evet diyenlerinde hayır diyenlerinde kazanmış olmasıdır. Daha fazla demokrasi ve hukukun üstünlüğü yönünde ki mücadelemiz bu günden sonra da artarak devam edecektir. Demokratik bir hukuk devleti olarak ülkemizin, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olması yönünde çalışan ve bunu genç nüfusuyla fazlasıyla hak eden ülkemizin önünde bu günden sonra yeni bir yol açılmıştır. Bu yeni yolda bizlere desteğini esirgemeyen sandığa giderek hayır da dese, evet de dese, iradesini yansıtan ve demokrasimize güç veren tüm hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyor, yeni anayasamızın tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.