1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Her köye çocuk parkı
Her köye çocuk parkı

Her köye çocuk parkı

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçeye bağlı 55 köye çocuk parkı yapılacağını belirtti.

A+A-

Sarıkamış’a bağlı 55 köyü tek tek gezerek incelemelerde bulunan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Öğretmenevindeki toplantıda konuşan Kaymakam Ermiş, ihtiyaç sahibi vatandaşların tespitin yapılmasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kömür dağıtımı yapıcağını belirtti.

 

Köylerde ısınma amaçlı kullanılan tezeğin kalorisinin düşük olduğunu vurgulayan Kaymakam Ermiş, “Tezeği artık kaldırmayı düşünüyoruz. Fakat Sarıkamış çok soğuk bir yer. İç Anadolu’daki bir ilçede bir ton kömür kış için yeterliyken burada kömür oranını artırmayı düşünüyoruz. Vatandaşlara imkanlar doğrultusunda 2 ton kömür dağıtmayı düşünüyoruz. Bu şekilde artık tezek yapımına ihtiyaç kalmayacak” dedi.

 

Köylerde yaptığı gezilerdeki gözlemlerini de aktaran Kaymakam Ermiş, muhtarlardan ihtiyaçların tespiti ve çözümü için çalışma yapmalarını istedi. Kaymakam Ermiş, şöyle devam etti:

 

”Köy ve mahallelerdeki özürlü vatandaşlar tespit edilerek 15 gün içerisinde kaymakamlığa bildirilecek. Köy ve mahallelerdeki dargelirli vatandaşlar belirlenecek. Duvarlarını genişleterek yolların daralmasına sebep olanlara yolların genişletilmesi için 15 gün süre verilecek. Bu süre içerisinde yolu genişletmeyenler tespit edilerek 3091 sayılı yasa gereği işlem yapmak üzere maymakamlığa dilekçe ile bildirilecek.

 

Köy ve mahallelerde sokaklara, yol kenarlarına ve köy içerisindeki derelere hayvan pisliği dökenler tespit edilecek, dökülen pisliklerinin 15 gün içerisinde kaldırılması sağlanıp bundan sonra dökülmemesi sağlanacak. Yıkık dökük binalar tespit edilerek, özellikle de çocuklara zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınması sağlanacak. Sahibi olan binaların enkazı gerekli izin alınması halinde kaldırılacak. Her köye bir park yapılması için muhtarlar köy içerisinde park yapılabilecek uygun alanlar tespit edecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.