1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti: “Kars’ı İyi Belediyecilikle tanıştıracağız”
İYİ Parti: “Kars’ı İyi Belediyecilikle tanıştıracağız”

İYİ Parti: “Kars’ı İyi Belediyecilikle tanıştıracağız”

​​​​​​​İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, yaklaşan yerel seçimler öncesi Belediye Başkan Adayı Settar Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açıklamada bulunan İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler için start verdiklerini belirterek, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener ve il teşkilatının kararıyla Kars’ın yetiştirdiği gerçek bir entelektüel olan, yıllardan beridir belediyecilik konusunda emekleri olan, Kars’ta yaşayan ve ilin sorunlarını bilen, İYİ Belediyeciliği Türkiye’ye tanıtacak Settar Kaya ile Kars Belediye Başkanlığına aday olduklarını söyledi.

Kars’ın İYİ Belediyecilikle tanışacağını dile getiren Akbaba, “Karslılar kendi teveccühüyle İYİ Belediyeciliğin ve hizmetin ne olacağını görecektir. İnşallah 31 Mart’ta Settar Kaya değil, Kars halkı da kazanacak. Settar Kaya sadece İYİ Parti’nin adayı değildir. O Kars’ın ortak adayıdır. Settar Kaya Kars’ın değerlerine sahip çıkan, toplumun her kesimiyle gönül bağı olan ve her kesi kucaklayacak bir belediyeciliği Allah Kars’a nasip edecektir. Bugün sadece bir basın toplantısı tertip edip. İlçe belediye başkan adaylarımızı da belirledikten sonra, genel başkan yardımcılarımızın da katılımlarıyla büyük bir organizasyonla aday tanıtım toplantımızı gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Settar Kaya, AK Parti Kars milletvekillerini eleştirdi

Akbaba’nın açıklamasının ardından konuşan İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, artık Türkiye’de seçimlerin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemiyle farklı bir mecrada yapılmaya başlandığına dikkat çekerek, Kars gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında AK Parti Kars İl Başkanlığının geçtiğimiz günlerde düzenlediği aday tanıtım toplantısında, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın konuşmalarına atıfta bulunan Settar Kaya: “o toplantıda konuşanlar Kars halkını tehdit ederek iradesine ipotek koymaya çalıştılar. İktidar partisine oy vermezseniz Kars’a hizmet gelmez. Bunu resmen söylediler. Hatta konuşmacılardan biri orada bulunanlara gittiğiniz her yerde bunu söyleyin dediler. Neden iktidar partisine oy vermezseniz Kars’a hizmet gelmez. Neden gelmezmiş? Cumhurbaşkanı AK Partiliymiş, Bakanlar O’nun emrindeymiş. Valiler O’un atadığı valiler miş. Dolayısıyla belediyeler de bu partiden olacakmış. Bu konuşmayı yapanları basın mensupları ve kamuoyu önünde kınıyorum. Demokrasi adına ayıplıyorum. Bölye birşey olabilir mi? Ne demek iktidar partisine oy vermezseniz hizmet gelmez’ diye. Bu hizmetleri halkın parasıyla yapıyorsunuz. Bu halkın parasını bu halk için harcamak zorundasınız. O zaman diğer partileri kapatın. Kimse seçime girmesin. Zaten göz dağı da veriyorsunuz. Seçimden sonra hapse atarız, kayyum atarız diye tehdit ediyorsunuz. Anayasa Mahkemesine ve Danıştay’a da başvursak oralarda sizde bir sonuç alamayız. Bırakınız vatandaş hür iradesiyle seçimlerde gitsin oyunu kullansın.” Dedi.

Kars için CHP ile ittifak çalışmaları sürüyor

İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, İYİ Parti ile CHP arasında Kars için ittifak çalışmalarının sürdüğünü ve CHP ile HDP arasında oluşacak bir ittifaka kendilerinin dahil olmayacağını da söyledi.

Settar Kaya, “Türkiye’de seçimler artık farklı bir mecraya girdi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denen sistemden sonra partiler özellikle bunu iktidar partisi de Milliyetçi Hareket Partisi de kendilerini mecbur hissettikleri bir ittifak çalışması başlattılar ve seçimlere artık böyle giriliyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisiyle 24 Haziran seçimlerinde adına Millet İttifakı dediğimiz bir ittifakın içerisindeyiz. Bu seçimlerde de bu yasal olmasa da tabanda ittifak anlamında Cumhuriyet Halk Partisi ile partimiz arasında bir ittifak çalışması sürmektedir. 21 ilde bu ittifak konusunda mutabık kalınmıştır. Bu ittifakı genişletme kararı alındı ve ilimizin de içerisinde olduğu diğer illerde de ittifak yapma çalışması devam ediyor. Biz partilerin alacağı karara saygılıyız ve buna mutlaka uyacağız. Bizim iddiamız, Kars’ta en iyi sonucu İYİ Parti çatısı altında alabiliriz. İYİ

Partinin şartları buna müsaittir. Çünkü İYİ Parti belediyecilik anlamında Kars’ın denenmemiş tek partisidir.” dedi.

Bir gazetecinin ‘İYİ Parti ile CHP arasında ittifak görüşmelerinin sürdüğünü söylediniz, CHP ile HDP arasında da bir ittifak olacağı konuşuluyor, böyle bir ittifak olursa siz bu ittifakta yer alacak mısınız?’ sorusuna ise Kaya, “Hayır. Biz HDP’nin olduğu hiçbir ittifakın, oluşumun içerisinde olmayız. Biz sadece partimiz Cumhuriyet Halk Partisiyle ittifak çalışmalarını yürütüyor, Cumhuriyet Halk Partisiyle olacak bir ittifaka partimizin, genel merkezimizin kararı doğrultusunda olacağı bir ittifakın içerisinde olacağız. Ama HDP’nin olduğu hiçbir oluşumun içerisinde kesinlikle yer almayız.” yanıtını verdi.

Kars’ın geleneksel, tarihi bir algısı olduğunu ifade eden Kaya, “Bu algı bütün dünyaca biliniyor. Kars, Atatürkçülüğü, Cumhuriyetçiliği, Milliyetçiliği, Çağdaşlığı ile tanınan bir şehirdir. Maalesef AKP iktidarları döneminde Kars bu algısından uzaklaştırılıyor, Kars yozlaştırılıyor. Buna da dur demek için, Kars’ı tekrar fabrika ayarlarına geri döndürmek için, Kars denince akla Cumhuriyetin aydınlık yüzünün gelmesi için biz bu seçimleri önemsiyoruz. Bu nedenle Kars’ta yaşayan Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Vatansever, Çağdaş ve Kars’ın bu yönüyle övünen, Kars’ın bu yönüyle bilinmesini arzulayan bütün hemşerilerimizi güç birliği yapmaya davet ediyoruz. Partimiz, düşüncemiz, ideolojimiz farklı olabilir ama bu ortak noktada, bu seçimlerde bir araya gelmek mecburiyetindeyiz ve hatta buna mecbur değil, mahkumuz.” ifadesini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi, Merkezi Seçim Komisyonunda HDP Grup Başkanvekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in bugünkü basın açıklamasını da takip ettiğini belirten Kaya, “Bilgen, ‘Başarılı, güçlü bir belediyemiz olsun, bizde oradan Yüksek Öğretimde okuyan öğrencilerimize burs verelim’ dedi. Yanlış. Vatandaşları doğru bilgilendirmek lazım. Belediyelerin Yüksek Öğretimde okuyan öğrencilere burs, sosyal yardım ve nakdi yardım gibi benzeri yardımda bulunma yetkisi yok. Bu tamamen Kredi ve Yurtlar Kurumunun işidir. Bu yasaktır, belediyeler bunu yapamaz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.