1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Barajı alanında kalan köy yolları yapıldı
Kars Barajı alanında kalan köy yolları yapıldı

Kars Barajı alanında kalan köy yolları yapıldı

​​​​​​​DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Kars Barajı göl alanında kalan köy yollarının deplasesi, asfalt kaplama ve koruyucu tedbirlerinin tamamlanarak hizmete sunulduğunu açıkladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kars Baraj Gölü’nün 18 Temmuz 2018 tarihinde su tutmaya başladığını hatırlatan Dündar, Kars Barajı göl alanında ulaşım yolları kalan köylere ait deplase yolu, bitümlü sathi kaplaması (BSK) ve gerekli yerlere koruyucu çelik emniyet bariyerleri yapılmak suretiyle 12 kilometrelik yolun, 18 Ocak 2018 tarihinde DSİ 24. Bölge Müdürlüğü ile Kars İl Özel İdaresi arasında yapılan protokol çerçevesinde 11 milyon liraya mal olan işin finansmanının DSİ tarafından karşılanmak suretiyle yapımının tamamlanarak hizmete alındığını açıkladı.

Çalışmlar kapsamında toplam 12 kilometrelik deplase yolu, asfalt kaplaması, gerekli görülen yerlere bin 500 metre koruyucu çelik emniyet bariyerleri yapıldığını da açıklaysan Bölge Müdürü Dündar: “Bu yoldan faydalanacak olan yerleşim birimleri ise; Kars İli Susuz İlçesine bağlı Aynalı, Alçılı, Ortalar, Kayadibi, Çamurlu, İncesu, Çamçavuş ile Kars Merkez Boğazköy köyünün Kars İl Merkezine ve birbirleriyle olan ulaşımını sağlamaktadır. Yolun başlangıcı Merkeze bağlı Çakmak Köyünden başlamakta ve Susuz İlçesine bağlı İncesu Köyünde son bulmaktadır.

Bu yatırımların 2018 yılı içinde bitirilmesi için sağladıkları bütçe imkânı ve bölgemize yapılan yatırımlara ilişkin destek ve ilgilerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın ‘a en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Kazasız ve belasız emniyetli bir şekilde kullanmalarını temenni ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.