1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İlk kınama Alibeyoğlu’ndan
İlk kınama Alibeyoğlu’ndan

İlk kınama Alibeyoğlu’ndan

Ermeni taşnak liderinin açıklamalarına ilk kınama Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’ndan geldi.

A+A-
Ermenistan’da Türkiye’ye karşı sertlik yanlısı Taşnak Ermeni Devrimci Federasyonu’nun (ARF) lideri Vahan Hovhannisyan’ın, Ermenistan’ın başkentinin Kars olması gerektiği yönündeki açıklamalarına ilk kınama Naif Alibeyoğlu’ndan geldi. Alibeyoğlu, “toprak üzerinde yaşayanındır” dedi.
 
KHA’nın konuyla ilgili sorularını cevaplayan Alibeyoğlu, “Ermeni ırkçı, faşist, taşnak partisi liderinin bu mesnetsiz açıklamasını kınıyorum” diye konuştu.
 
Alibeyoğlu şunları söyledi:
“Bu topraklar atalarımızın canı, kanı pahasına elde ettiğimiz topraklardır. Toprak üzerinde yaşayanındır. Düşmanlıklar ezeli değil ebedi de olmamalıdır. Ermeni halkıyla sorunumuz yoktur. Bu tür ırkçı, faşist partilerin bu hayali istemleri halklar arasındaki düşmanlıkları perçinlemektedir. Halklar arasında düşmanlık tohumları eken bu tür davranışlar bölge barışına bir darbe vurmaktadır. Tekrar bu partiyi ve bu mesnetsiz çıkışını kınıyorum. Bu tür açıklamalar hayal peşinde tşamoktır”
 
Milliyetin haberine göre; Ermenistan’da Türkiye’ye karşı sertlik yanlısı Taşnak Ermeni Devrimci Federasyonu’nun (ARF) lideri Vahan Hovhannisyan, Ermenistan’ın başkentinin Kars olması gerektiğini söyledi.
 
Taşnak lider, halen Dağlık Karabağ’ın başkenti olan Stepanekert’in Ermenistan’ın da başkenti olması gerektiği yolunda son zamanlarda aşırılık yanlıları tarafından sıkça dile getirilen tartışmaya bambaşka bir iddiayla katıldı.
 
Hovhannisyan, Ermeni Civilitas Vakfı tarafından düzenlenen bir konferansta konuya ilişkin düşüncesini aktarırken, “Spepanekert’in Ermenistan başkenti olmasına karşı değilim, ancak ben Kars’ı tercih ederim. Ermenistan’ın başkenti Kars olmalı” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.