1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meteoroloji Bölge Müdürü Uyardı
Meteoroloji Bölge Müdürü Uyardı

Meteoroloji Bölge Müdürü Uyardı

Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın, Karslıları sel ve su baskınlarına karşı uyardı, sıcaklık düşecek, yağışlar artacak, dedi.

A+A-

Kars Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın; Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 30 santim olduğunu söyledi.

Bölgedeki hava durumuyla ilgili bilgi veren Aydın, Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmeye devam edeceğini belirtti.

Aydın, bölge merkezlerine bakıldığında, gecenin ölçülen en düşük ve günün en yüksek sıcaklıklarının, Kars’ta 2-8, Iğdır’da 7-13, Ağrı’da 3-9, Ardahan’da ise 1--7 derece ölçüldüğünü ifade etti.

Sarıkamış Kayak Merkezinde kar kalınlığının 30 santimetre olduğunu da vurgulayan Aydın, “Pazar gününe kadar hafta sonu da dahil olmak üzere bölgemizde etkili olan soğuk ve yağışlı hava orta şiddette devam eden yağmurların aralıklarla devam etmesinin bekliyoruz. Yağışların zaman zaman kuvvetli olması tahmin edilmektedir. Bu kuvvetli yağışlara bağlı olarak vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasında büyük fayda vardır. Beklediğimiz sıcaklıklar ise, gecenin en düşük sıcaklıkları zaman zaman 0 (sıfır)’ın altına düşmekle birlikte -1 ile 2 derece civarında gündüz ise sıcaklıklarımız 7 ile 9 derece civarında seyir edecektir.” dedi.  

Aydın daha sonra şunları söyledi: “Bu kuvvetli yağışlar orta şiddette devam edilen yağışların zaman zaman kuvvetlenmesi bununla birlikte kar erimelerine bağlı olarak da ilkbahar mevsiminin sonucu olarak nehirlerimizde taşma olacak. Özellikle dikkat edilmesi gereken yerler, Kağızman ilçemizin ve Sarıkamış’ın bazı köylerinde sel ve heyelan riski olan köylerde vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekir. Kars merkezdeyse şehir içerisindeki kanaletlerde oluşabilecek birikimlerden kaynaklanan taşmalara vatandaşlarımızın dikkat etmesinde tabi ki yarar var.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.