1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İftarda 'Evet' dediler
İftarda Evet dediler

İftarda 'Evet' dediler

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmur Esat Güven, İl Başkanı Ensar Erdoğdu Digor ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldiler.

A+A-

Diğor’da referandum buluşması

 

Sıcak bir karşılamanın ardından Digor ilçe merkezinde esnaflara referandum ile ilgili bilgiler veren milletvekilleri daha sonra muhtarların sıkıntılarını dinlediler.

 

Burada bir konuşma yapan Kars Milletvekili Zeki Karabayır, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumun Türkiye için bir milat olacağını ifade ederek “evet” oyu istedi. Anayasa referandumunda neden “evet” demeleri gerektiğini açıklayan maddelerin yer aldığı broşürler dağıtan Milletvekili Karabayır, Türk halkının anayasa konusunda yıllardır büyük sıkıntılar yaşadığını, sivilleşme ve demokratikleşme adına büyük bir adımın atılmasına vesile olacak bu yeni anayasanın vatandaş tarafından da sevinçle karşılandığını vurguladı.

 

Esnaf ve muhtarlarla yaptığı sohbette “evet” oyu kullanmanın gereklilikleri hakkında bilgi veren Karabayır, “Hiç kimse 12 Eylül’ün darbeci anayasasını onaylamıyor. O günlere bir daha geri dönmemek adına hükümet olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Son olarak yapılacak anayasa değişikliği ile en zorlu engeli de geride bırakmış olacağız. Daha demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için çalışıyoruz. Halkımızın hayır demesi için çabalayanlar darbeci anayasayı bizim değiştirmemizi hazmedemiyor.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.