1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüsnü Yusuf Gökalp Kars’ta
Hüsnü Yusuf Gökalp Kars’ta

Hüsnü Yusuf Gökalp Kars’ta

Ardahan’da asker oğlunu ziyaret ettikten sonra Kars’a gelen Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş’ı da parti binasında ziyaret etti.

A+A-

Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, “Bu bir sivil anayasa değil parti anayasasıdır. Anayasa partiler tarafından hazırlanmaz’’ dedi.

 

AKP’nin hazırladığı bu anayasadan hayır gelmeyeceğini belirten Gökalp, “Onun için buna "hayır" diyeceğiz diyor Türk milleti. Bizde Türk milletinin içinden gelen, özünden gelen 40 yılı aşkın bir siyasi parti olarak haklı olarak milletimizin yanındayız ve milletimizle beraber hayır diyoruz. Anayasa böyle hazırlanmaz. Anaysa milletin devletiyle yaptığı sözleşmesidir. Anayasa alttan yukarıya doğru olgunlaşarak hazırlanır. Bunlar mecliste bir komisyonda değerlendirilmelidir. Tekrar halka arz edilmelidir. Halk ‘işte bu benim anayasam oldu, ben bunda varım’ dediği gün bizde varız. Anayasa değişmelidir ama böyle değişmemelidir. Anayasanın içerisinde bazı kendilerini gelecekte kurtaracak maddeleri değiştirdiler. Bu bir sivil anayasa değil parti anayasasıdır. Anayasa partiler tarafından hazırlanmaz. Anayasa millet çoğunluğu tarafından hazırlanır ve meclise bu şekilde getirilir. Şimdi isterse şuanda mecliste ki partinin milletvekili sayısı 330 olmasında 500 olsun. Yine bu bir parti anayasasıdır. Biz bir partinin hazırladığı adına anayasa denen bu ucubeye hayır diyoruz. Türk milleti buna hayır diyor. Sonuçta da inşallah hayırla sonuçlanacaktır’’ diye konuştu.

 

Milleti hiç kimsenin akılsız ve bir şey bilmez yerine koymaması gerektiğini ifade eden Gökalp, şöyle konuştu: "Bu millet çok şeyi biliyor değerlendiriyor. Bu millet böyle sessiz durduğu zaman bilin ki çok güzel şeyler çıkacak. Bu millet her iktidara, her partiye iki dönem fırsat vermiştir. Devlet Bahçeli’nin başbakanlığında ki bir iktidarda Türkiye’nin problemleri kısa zamanda çözülecektir.’’

 

 Kars’ın bir serhat şehri olduğuna dikkat çeken Gökalp, şunları kaydetti: ‘’Ankara’nın, İstanbul’un emniyeti Kars’tan geçer. Kars’ta ki insanım burada mutlu ve müreffeh yaşayacak, zenginleşecek, bu topraklarda çok kazanacak, bu topraklarda mesut ve etkin olacak ki Ankara’nın, İstanbul’un, İzmir’in Anadolu’nun da güvenliği sağlanmış olsun. Kars’ta ki insanımın geçimi neye bağlı? İnsanımın geçim kaynağı öncelikle hayvancılığa ve hayvansal ürünlerin değerlendirileceği sanayiye bağlı. Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı üniversitesinin büyümesi lazım, bölümlerinin artması lazım. Kars’ın bir sağlık merkezi olması lazım. Azerbaycan, Ukrayna, Nahçıvan ve komşu ülkelerin hastası Avrupa’ya gitmemeli Kars’a gelmeli. Kars Kafkasya’da bir merkez olmalı. Kafkas Üniversitesini bazı alanlarda bir numara yapmamız lazım. Bizim burada çıkaracağımız mühendislerimizin, müteahhitlerimizin Orta Asya’da en önde ki müteahhitler olması lazım. Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Irak’ın alt yapısını biz yapmalıyız. Üniversiteler buna göre yönelmeli ve hükümet, devlette buna göre adım atmalıdır.’’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.