1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HEPAR Adayı belirlendi
HEPAR Adayı belirlendi

HEPAR Adayı belirlendi

Bora İzkubarlas, 1. sıra adaylığının belirlenmesiyle birlikte yaptığı açıklamada, “Siyasetin Vatan aşkı olarak bilip aday olmak” sloganıyla yola çıktığını söyledi.

A+A-

Hak ve Eşitlik Partisi  İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Bora  İzkubarlas, şunları söyledi: “Milletvekili olup olmam hiç önemli değil, önemli olan memleketimin geleceği ve ülkemin bölünmez bütünlüğüdür. Tercih ettiğim liderin duruşu tavrını kişiliğini ve dünya görüşünü benimsemiş olmam ve o insanı TBMM’ye taşımam benim için en büyük başarı olacaktır.

Osman Pamukoğlu Paşa’nın sözlerini not etmiştim defterime, hikmet ve cesaret dolu şu sözleri şöyle başlıyor; “Güçlükler insanın ne olduğunu gösterir. Her şeyin değeri zorluğundadır. En kıymetli okul zorluk okuludur. Düşmansız, hasımsız ve rakipsiz yaşam olmaz. Onlar sizinle dövüşerek sinirlerinizi ve becerilerinizi kuvvetlendirir, yaratıcılığınızı artımlar. Dünya tarihinde cesur insanların eylemlerine ilişkin bilginin dışında değerli hiç bir şey yoktur. Hak ve eşitlik demek fırtına kuşları demektir. En ağır rüzgârlarda bile rüzgâra karşı uçacağız”

Evet cesaret... O vardır Tanrıya şükür, kanıtlamışızdır nice çetin günlerde. Zora talip olmuşuzdur 35 yıllık hayatımın her döneminde, birileri gibi, kırk yıllık birikimlerin gölgesine sığınıp kendi gölgemiz olarak sunmaya kalkışmamışımdır (o birikimlerdeki payımız onlardan çok olsa da).

Zor oyunu bozar kuralını korkmadan uygularız. Ya başarı? Başarı için yalnızca cesaret ve zora talip olmak yeter miydi acaba? Yeteceğini bilmesine bilirdik de, günümüzün yazarlarından Mümin Sekman'ın şu sözleri yâdımıza düşünce, iyice pekişip berkitilmiştir bu bildiklerimiz:

“En görkemli başarılar, elde kanıt olmadan bir büyük rüyanın peşinde tutkuyla yürüyenlerin yaptıklarıdır.”

“Efsanevi başarıların mantığı da, matematiği de yoktur”, “Denediğiniz zaman kazanabilir yahut kaybedebilirsiniz, ama denemediğinizde kesinlikle kaybetmişsinizdir.”

Evet bir de deneyim ve birikim diyorsunuz, öyle mi? O da var (övünmek gibi olmasın da). Girişimci Müteşebbis ve mesleğimin doruklarına çıkmışızdır, bileğimizin zoruyla bugüne dek de hakkıyla yapmışızdır.

Bürokraside görevler almış, alnımızın akıyla başarmışızdır.

Gazeteciliğin köşe yazarlığına, yazı dizilerine kadar birçok dalında ürünler vermişizdir, vermeye de devam etmekteyiz. Partilerde yalnızca neferlik yapmamışızdır, hangi görevi aldıysak başarmışızdır. Biz hayatında bir gün Müşahit! ikten sandık kurulu üyeliğine, gençlik kollarından il yönetimlerine, ve yöneticiliğine dek nice görevler almışızdır da hiçbir zaman siyasal ikbal peşinde koşmamışızdır. 2008 yılında Hak ve Eşitlik Partisi'nin kurucularından olmuşuzdur yine bu tutum, yaklaşım, niyet ve kararla. Eğitimde, denetimde, siyasal konularda emek ve mesai vermişizdir. Milletvekili adaylığından geri durmak, kavgadan kaçan kötülerden olmak demekti.

Kaçmadık, adayız Kars'tan. Gururla açıklıyoruz bunu, çünkü biz, Genel Başkanım Sayın Osman Pamukoğlu’nun veciz ifadesiyle: “Siyaseti vatan aşkı olarak biliriz”.

Bu aşkla ve ana duasıyla çıktık yola, uğurlar ola!

Allah güç, imkân ve fırsat versin bize”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.