1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Şevin Alaca: Kars’ta kayyum atanmayacaktır
HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Şevin Alaca: Kars’ta kayyum atanmayacaktır

HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Şevin Alaca: Kars’ta kayyum atanmayacaktır

​​​​​​​Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde aday olan Kars ve ilçe belediye eş başkan adaylarını tanıttı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

HDP Kars İl Başkanlığında düzenlenen il ve ilçe belediye başkan aday tanıtım toplantısında, HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Nuriye Erkmen, Kars merkez, Digor, Kağızman, Sarıkamış ve Dağpınar Beldesinin eş başkan adaylarını gazeteciler marifetiyle kamuoyuna tanıttı.

HDP Kars İl Eş Başkanı Nuriye Erkmen, Kars Belediye Eş Başkan Adaylarının Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Digor’da Guljin Kaya ve Mustafa Özyağcı, Kağızman’da Çiğdem Özlü ve Memet Alkan, Sarıkamış’ta Zeynep Çelik ve Yaşar Aras ve Dağpınar Beldesinde ise Münevver Subaşı ve Ebubekir Erkmen olduğunu açıkladı.

Aday tantım toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Şevin Alaca, “Kars’ta kayyum atanmayacaktır. Biz buna izin vermeyeceğiz.” Dedi.

Alaca, kendisini bu göreve layık görev parti temsilcilerine teşekkür ederek, “Elimden geldiği kadar bu göreve fazlasıyla layık olmaya çalışacağım. Kars’ın anlamı benim için çok büyük ve anlamlıdır. Kars’ın her köşesi, taşı, toprağı benim için anılarla dolu, benim için çok özel bir şehir. Bu şehrin içler acısı halini görmek de beni gerçekten üzdü. Çünkü geçmişte Doğu’nun Paris’i olarak bilinen, kültür kenti Kars’ın bugünkü hali yakışmıyor. Bu Kars’ın kaderi değil. Biz 31 Mart’ta bu gidişata dur demek için aday olduk, hep birlikte bunu başaracağız. Kars’ı layık olduğu şekilde kendimiz yöneteceğiz, halkımız yönetecek. Kars’a demokratik, şeffaf, katılımcı belediyeciliği inşa edeceğiz. Bu anlamda da yoldaşlarımızın da içi rahat olsun Kars’ta kayyum atanmayacaktır. Biz buna izin vermeyeceğiz. İrademize sahip çıkacağız, kendimize sahip çıkacağız. Bu anlamda direnişimiz, mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.