1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP Alibeyoğlu'na karşı yine saldırıya geçti
HDP Alibeyoğlu'na karşı yine saldırıya geçti

HDP Alibeyoğlu'na karşı yine saldırıya geçti

​​​​​​​Kars Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun, HDP Kars İl Başkanlığı’nın DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu’nun adaylığının iptal edilmesi için yaptığı başvuruyu reddetmesinin ardından bir itiraz da İl Seçim Kuruluna yapıldı.

A+A-

HDP Kars İl Başkanlığı Avukatları Sertaç Çelikkaleli ve Ömer Çapkurt aracılığıyla, İlçe Seçim Kurulu’na verdikleri dilekçede 2820/20 sayılı kanunun 40. Maddesi’nin 3. Fıkrası referans göstererek, Naif Alibeyoğlu’nun adaylığının iptal edilmesi gerektiği ileri sürülmüştü.

HDP’nin başvurusu üzerine, Kars Merkez İlçe Seçim Kurulu hafta sonu olmasına rağmen toplanmış, ve gerçekleştirilen toplantı sonucunda HDP’nin itirazı reddedilerek Naif Alibeyoğlu’nun Kars Belediye Başkanı olmasının önünde bir engel olmadığına karar vermişti.

Kars Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun kararını dikkate almayan HDP Kars İl Başkanlığı bu defa aynı itirazı İl Seçim Kurulu'na sundu.

Bunu kirli bir siyasi hamle olarak değerlendiren vatandaşlar, HDP'nin kendileri karşısında tek rakip olarak gördükleri DSP adayı Naif Alibeyoğlu'na karşı yürütülen bir algı olarak değerlendiriyorlar.

Öte yandan HDP Kars Belediye Başkan adayı Ayhan Bilgen'in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada; "Biz Kars'ta hiçbir siyasi parti veya adayı hakkında provokasyona girmeyeceğiz ve tartışmayacağız. Seçimlerin demokratik kurallar saygı ve hoşgörü içerisinde geçmesi için çalışacağız" sözü de bu davranışların sonunda havada kalmış oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.