1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hamza Senger : “Hocalı Soykırımı Tarihin Kara Lekesidir”
Hamza Senger : “Hocalı Soykırımı Tarihin Kara Lekesidir”

Hamza Senger : “Hocalı Soykırımı Tarihin Kara Lekesidir”

​​​​​​​İşadamı Hamza Senger, sözde Ermeni soykırım iddiası ile Türkiye’yi yargılamaya çalışan batı ve ABD’nin Hocalı Soykırımı karşısında sessiz kalmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

A+A-

Hocalı Soykırımı’nın 27. yıldönümünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Senger, Hocalı’da 26 şubat gecesi 613 kişinin öldürüldüğünü, bin kişinin sakat kaldığını, 106 kadın, 63 çocuk ve 70 yaşlı insanın öldürüldüğünü ve 8 ailenin tamamen yeryüzünden silindiğini ifade etti.

Bin 275 kişinin esir alındığı ve 150 kişiden halen haber alınamadığını ifade eden Hamza Senger, Ermenistan'ın yapılan katliamı sıradan bir şey gibi göstermeye çalıştığını belirterek, "Bu gerçekleşen olayın bir soykırım olduğu bellidir ve başka kelimelerle tasvir edilmesine hiç ihtiyaç yoktur. 1905, 1918 ve 1992 yıllarında gerçekleşen eylemlerin tamamı Türk soyuna karşı gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Hocalı soykırımının Türk dünyası için en acılı günlerden birisi olmanın yanı sıra insanlık tarihi için de siyah bir sayfa olduğunu ifade eden Hamza Senger, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"27 yıl önce düzenlenen bu alçak saldırılar sonucu tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılmıştır. Rusya destekli Ermeni askerleri eli silahsız çocuk, yaşlı, kadın ve bebek demeden insanımızı vahşice katletmiştir. Katliamla yetinmeyen Ermeni askerleri esir aldıkları kadın ve çocuklara da tecavüz ederek acımasızca işkence yapmıştır. Bu katliam Ermenilerin Türklere karşı yaptığı ilk katliam da değildir. 100 yıl önce Ermeni çeteleri Anadolu topraklarında Kars, Ağrı, Van ve Erzurum'da da vahşet yapmıştı. Bu katliamlara baktığımızda Ermenilerin dünden bugüne hiç değişmediğini görüyoruz. İnsan Hakları kılıcını kuşanmış Batı neden hala Ermenilere soykırım yaptığımız iddiasıyla bizi yargılamaya çalışıyor? Çünkü onlar için devletlerinin menfaatleri söz konusu olunca Türkün kanının hiçbir kıymeti kalmaz. Modern dünya Türklerin katledilmesine hep seyirci kaldı. Türkler söz konusu olunca insan hakları, egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı hemen unutuluyor. Hocalı'da açıkça soykırım yapmış olanları niçin hatırlamıyorlar, niçin gündeme getirmiyorlar. Batı dünyasından Hocalı Soykırımını tanımalarını bekliyoruz."

hocali.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.