1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hastanede Karslı Kıyımı
Hastanede Karslı Kıyımı

Hastanede Karslı Kıyımı

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Kavas’ı sert sözlerle eleştirdi : “ Murat Kavas giderayak yine yaptı yapacağını” dedi.

A+A-

Kars Devlet Hastanesi'nde Karslıların bilerek göreve getilmediğini vurgulayan Oktay Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü :

 

Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Kavas Kars’tan tayini çıktığı gün Kars Devlet Hastanesi'nde kendisine yakın adamlarıyla beraber yine kendisine yakın olan ve Karslı olmayan 8 kişiyi servis sorumlusu olarak atadı. Murat Bey'e ve kendisine yakın olan insanlara soruyoruz :

 

-Acaba Karslı olup ve Kars’ta görev yapanların servis sorumluluğu yapabilecek bilgi, beceri ve kapasiteleri yok mudur? Neden Karslı olmayanlar bu görevlere atanıyor?

 

Bizler atanan bu insanlardan rahatsız değiliz. Tabiî ki  Türkiye’nin en güzel köşelerinden biri olan Kars’a Kars dışından gelenler görev yapabilir. Bizler buna saygı duyarız. Ama bizi üzen Kars’ta görev yapan bu insanlarımızın Karslıların  sevgilerine karşı kin ve nefret duymalarıdır. Oysa Kars Türkiye’nin en hoşgörülü ilidir. Kars’ın dışından gelip Kars’ta görev yapan insanlara bağrını açan, Türkiye’de nadir illerden birisidir.

 

Şimdi Murat Kavas, Adem Güler ve Havali Özdemir Şahin’e soruyoruz:

 

-Sizlerdeki bu Karslı düşmanlılığı nereden geliyor? Neden Karslıların bir servis sorumlusu olmalarını dahi engelliyorsunuz? Sizler  bunu kendi başınıza mı yaptınız? Yoksa AKP’li Yöneticilerden mi talimat aldınız? Ya da AKP Milletvekillerinden mi bu talimatı aldınız?

 

Kars Devlet Hastanesinde Karslı doktor kalmadı. Hepsi tayin edildi yada sürgüne gönderildi. Şimdi sıra  hemşirelerimize, idari ve teknik  personele mi  geldi. Şimdi de AKP’liler bunun mu hesabını yapıyor? Yazık değil mi bu insanlara. Kars’ın soğuğunu, karını, çamurunu ve her türlü zahmetini çeken bu insanlarımız, yaptığı görevin sorumluluğunun bilincinde olan; Karslılara hizmet etmekten başka bir şey düşünmeyen bu insanlara bu kadar zulüm etmek ve onları aşağılamak ne kadar doğrudur. Bunu Kars Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

 

Murat Bey'e buradan sesleniyorum:

 

 Karsta görev yaptığın süre içerisinde hep ayrımcılık yaptın. Hep AKP’li yöneticilere yalakalık yaptın. Şimdi giderayak bir kere daha yalakalık yaptığına şahit oluyoruz. Sizin gibi akademik unvanı olan kişiler kendisini bir makam için bu kadar aşağılatmazlar. Bir Karslı olarak sizlere bu ayrımcılığınızdan dolayı hakkımızı helal etmiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.