1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. GTP : “Doğukapıyı açın”
GTP : “Doğukapıyı açın”

GTP : “Doğukapıyı açın”

Hükümete ve Meclis’teki siyasi partilere Ermenistan sınır kapısının (Doğukapı) açılması için çağrıda bulunan Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, “Gelin şu sınır kapısını açalım. Bunun artık

A+A-

Türkiye için daha büyük bir sorun haline gelmesinin önüne geçelim.” dedi.

 

Yeni kurulan Parti teşkilatını ziyaret için 2 günlük program için Kars’a gelen GTP Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Genel Başkan Yardımcısı Baybars Örsek, GTP Kars İl Başkanı Dündar Gültekin ve parti yönetimiyle birlikte Grand Ani Otel’de basın toplantısı düzenledi.

 

Türkiye ile Ermenistan arasındaki Doğu Kapı’nın açılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten GTP Genel Başkanı Bekleviç, hükümete ve Meclis’teki siyasi partilere kapının açılması için çağrıda bulunarak, “Kars’tan hem hükümete hem de diğer siyasi partilere mesajımız şudur: Gelin şu sınır kapısını açalım. Bunun artık Türkiye için daha büyük bir sorun haline gelmesinin önüne geçelim.” dedi.

 

Sınır kapısının açılması konusunda parti olarak Türkiye ve Ermenistan’da girişimlerde bulunduklarını da vurgulayan Bekleviç, şunları söyledi:

 

“GTP olarak Ermenistan ile bir çok ortak proje yürütüyoruz. Sınır kapısının açılmasıyla ilgili bir kaç projeye başladık. Kars’ta da sınır kapısının açılması için kamuoyu oluşturmaya özel bir önem veriyoruz. Kars’ın ekonomik açıdan çok sorunları var. Burasını damarları tıkanmış bir vücut gibi görüyorum. Buraya bir anjiyo lazım. O da sınır kapısının açılmasıdır. İlk etapta sınır kapısının açılması ve her iki taraf için de bir uzlaşma aranması bizim öncelikle çalışma alanlarımız. Kars’tan hem hükümete hem de diğer siyasi partilere mesajımız şudur: Gelin şu sınır kapısını açalım. Bunun artık Türkiye için daha büyük bir sorun haline gelmesinin önüne geçelim. Bu sınırı açan ve açmasında emeği geçen herkese Kars halkının siyasi teveccühü olacağını hatırlatalım. Sınır kapısı kapalı olduğu sürece, Karslı gençler iş bulamadığı sürece ve Kars’ta ekonomi gelişmediği sürece buna karşı duranların da siyasi bedel ödediğini hatırlatalım. Bu kapı açılana kadar el ele verip mücadele edeceğiz. Bu konuda diplomatlarımız çok önemli çalışmalar yaparken biz içeride onları sırtından bıçaklayacak hamleler yapmayalım. Sınır kapısı açılana kadar baskı yapacağız. Kapının 2011 yılında açılacağına dair iyi niyet taşımaktayım.”

 

Yerel siyaseti çok önemsediklerini, genel seçimlerde de 550 genç, donanımlı ve nitelikli ekiple Türkiye’nin her şehrinden aday göstereceklerini de belirten GTP Genel Başkanı Bekleviç, “Amacımız; önümüzdeki yerel seçimlerdir. Yerel seçimleri çok önemsiyoruz. Burada da merkez ve ilçe teşkilatlarını kurmaya çalışıyoruz. Yerel siyaseti seviyoruz ve yerele ağırlık vereceğiz.” dedi.

 

Bekleviç, tek tip askerliğe de karşı olduklarını söyleyerek, “Tek tip askerlikle ilgili bir şey uygulanmayacak. İstedikleri kadar hazırlasınlar, istedikleri kadar getirsinler bunun her hangi bir mantığı yoktur. Özellikle Türkiye coğrafyasında hiç yoktur. Olağanüstü koşullar nedeniyle, Türkiye’de terörle mücadele nedeniyle veya diğer konular öne çıkartılarak, tek tip kaygısı güdülüyorsa, 20 yaşındaki sanatçılar ile ve baletlerle sınır korumaya çalışan bir ordunun zaten bu alanda başarılı olması beklenemez. Her durumda profesyonel sisteme geçilmesi gerekir. Zaten silahlı Kuvvetler içerisinde bu alanda yapılmış çalışmalarda bulunmaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde gerekli roller alınmalıdır. Fakat, her ne kadar Silahlı Kuvvetler içerisinde profesyonel orduya geçiyle ilgili yapılan çalışmalar olduysa da bunu engelleyen güçlerde bulunmaktadır. Bu da bunu engelleyen güçlerin son hamlesidir. Bu hamleden sonra da umut ediyorum ki, tek tip rafa kalkacaktır. Belki geçici olarak bir bedelli askerlik gündeme gelecektir. Fakat, bedelli askerlik çözümü de Türkiye için kalıcı değildir. Daha önceki yıllarda da tekrarlandığı gibi yine bu gündeme gelir. En doğru çözüm; zorunlu askerlik yerine kamu hizmet seçeneği getirilmesi, sınır karakolları başta olmak üzere daha nitelikli, daha donanımlı, daha güçlü bir ordu tesis edilmesi gerekebilir. Yoksa dağa, taşa, duvara, “Güçlü ordu, güçlü Türkiye” yazmakla güçlü Türkiye olunmuyor. Bunu yapacaksanız bu da güçlü demokrasiyle olur. Bugünkü sistem sadece eksik demokrasi üretmektedir. Eksik demokrasinin de güçlü Türkiye’ye hiçbir yararı yoktur. Bizce tek tip askerlik bu tartışmalar çerçevesinde gerçekleşmeyecektir. Tek tip askerlik bizim açımızdan nasıl uygun bulunabilir, gençler tarafından bakıldığında; eğer bu 1,2,3 ay gibi bir süreye indirilecekse ve bu bir ilk yardım gibi konularda değerlendirilecekse o zaman belki tek tip tartışılabilir ama bu konuda bizim tek tipe karşı taraf olduğumuzu, bu gerekçelerle karşı taraf olduğumuzu söylemekte bir tereddüt görmüyoruz.”

 

Genel Başkan Yardımcısı Baybars Örsek, GTP Kars İl Başkanı Dündar Gültekin’in de görüşlerini dile getirmesiyle toplantı sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.