1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör adayından çağrı
Rektör adayından çağrı

Rektör adayından çağrı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, güçlü bir yönetim ve yeni bir anlayış için birlik ve ittifak çağrısında bulundu.

A+A-

 

Kafkas Üniversitesinde 21 Ekim’de yapılacak rektörlük seçimlerinde projeleri ile kendisini tanıtan bir broşür hazırlayan rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, öğretim üyelerine destek ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz aylar içinde pek çok sivil toplum örgütü ile üniversitemizde yöneticilik yapmış akademisyenleri ziyaret ederek, üniversitemizin durumunu değerlendiren ve gelecek dönemde üniversitemizi daha ileri götürecek projeler konusunda fikir geliştirerek yönetime daha da hazırlanan Prof. Dr. Kaya, öğretim üyelerinin takdir ve teveccühünü kazanmaya çalıştığını vurguladı.

 

Öğretim üyelerinin tercihlerini etkileyebilecek idari, siyasi ve hissi baskı ve yönlendirmelerden uzak durulması konusunda uyarıda bulunan Prof. Dr. Kaya, öğretim üyelerinin adayları hiçbir bir baskı altında kalmadan objektif kriter ve bilimsel ölçütlere göre değerlendirmesini istedi.

 

Kafkas Üniversitesi’nin 73 milyon vatandaşımızın alın teri ve vergileri ile devletimiz Türkiye Cumhuriyeti tarafından kurulup, Kars’a emanet edilen bir kurum olduğunu, bütün bütçesini hükümetlerimizden aldığını vurgulayan, Prof. Dr. İsmail Kaya, hiçbirimizin istek ve niyetinin üniversiteye hizmetin dışında ve ötesinde anlamlar içermemesi gerektiğini söyledi.

 

Seçimlere yaklaşıkça adaylar ile oy kullanacak öğretim üyelerini daha soğukkanlı davranmaya çağıran Prof. Dr. İsmail Kaya, kuruluşundan bu zamana kadar üniversitede gerek yöneticilik gerekse akademik ve idari görev yapmış bütün personelin saygı ile anıldığını ama yanlış ve yanlı davrananların da unutulmadığını kaydetti. Kişilerin değerlerinin, ancak üniversiteye verdikleri hizmetlere göre ölçüldüğünü hatırlattı.

 

Üniversitelerdeki başörtüsü, türban konularına da değinen rektör adayı Prof. Dr. Kaya, hiç kimsenin eğitim-öğrenim görme hakkının elinden alınamayacağını, yıllardan beri kanayan bir yara gibi devam eden bu yasağın, Meclis tarafından çözüme kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Güçlü bir yönetim ve yeni bir anlayış için birlik ve ittifak çalışmalarını da sürdüren rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, üniversitemiz ve Kars’ımız için hayırlı, başarılı olacak kişi ve kadronun yönetime gelmesini temenni etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.