1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gözyaşlarıyla istifa ettiler
Gözyaşlarıyla istifa ettiler

Gözyaşlarıyla istifa ettiler

Saadet Partisi Kars il teşkilatı toplu olarak istifa etti. İstifa kararını açıklayan Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Özbek, gözyaşlarına hakim olamadı.

A+A-

Saadet Partisi Kars il, ilçe ve belde teşkilatları düzenlenen bir basın toplantısıyla istifa kararlarını kamuoyuna açıkladı. Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Özbek başkanlığında toplanan Kars il ve ilçelerinin tamamında bulunan 400'e yakın yönetici, delege ve üye istifa dilekçelerini genel merkeze gönderme kararı aldı. Toplantıda bir açıklama yapan Özbek, Numan Kurtulmuş'un genel başkan olmasından sonra ümitlerinin yeşerdiğini söyleyerek, "Kurtulmuş ile daha emin adımlarla çalışmalarımızı devam ettiriyorduk. Fakat Saadet Partisi'nde bir yöneticiyi değiştirmenin hükumeti değiştirmekten daha zor olduğunu bilmiyorduk. Bırakın genel başkanı, başkan yardımcılarını bile değiştirmek hükumet değiştirmekten daha zordur." dedi.

 

Genel kurulda ve iftar programında yapılanların Türk milletini ve genel başkanı çok üzdüğünü vurgulayan Özbek, "Burada cübbeli, sarıklı ve şalvarlı sözüm ona dindar insanlar Kur'an okunan bir mekanda kavga çıkarıp küfürler savurdu. Genel başkanımızın yanında hanımına küfürler ettiler. Bunlara bile Numan Bey sabır gösterdi. Fakat yaşanan son hadiseler gösterdi ki Numan beyin burada siyaset yapma hakkı kalmamıştır. Partimizin öde gelen bir zatıÖnder Savve Sabih Kanadoğlu'ya görüşmeler yapıyor. O Önder Sav ki Peygamber Efendimiz'e (S.A.V) hakaretler savuran kişidir.

 

Görüşmeler sonrası parti seçimi kayyuma devrediliyor. Kısacası Numan Kurtulmuş Saadet Partisi'nden gitmişse bizim kalmamızın bir anlamı yoktur. Biz de Kars il ve ilçeleri yönetimleri olarak partimizden istifa ediyoruz. Kars ili merkez olmak üzere 7 ilçesinin tüm yöneticileri, delegeleri ve başkanlarıyla beraber toplamda 400'e yakın üye istifa ediyoruz." dedi.

 

Kararlarını sevinerek almadıklarının altını çizen Özbek, "Yıllarımızı verdiğimiz, çocuklarımızın mama paralarını bile uğruna harcadığımız partimizden istifa ettik. Bizi bu duruma getirenler utansınlar diyor, bundan sonra Numan Beyin kuracağı yeni partide görev alarak siyasi mücadelemize devam edeceğimizi tüm halkımıza bildiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"İLK DEFA KARSA GELİRKEN UÇAKTA AĞLADIM"

 

Bu arada Özbey'in konuşmasını yaparken duygulandığı gözlendi. Özbey, konuşmasını gözyaşları içinde şu şekilde tamamladı: "Çok buruk bir andayız. Ben her Kars'a gelişimde Dünyanın neresine gidersem gideyim bu kadar heyecanlanmam. Kars'ı çok seviyorum, kendi ilim. Ama ilk defa dün gelirken yolda birkaç defa uçakta ağladım. Gece bile sabaha kadar ağladım. Çünkü yollarımız siyaseten Erbakan Hoca ile ayrıldı. Bu bizim için çok büyük bir acıdır. Bağrımıza taş basıyoruz ama yapabileceğimiz başka bir şeyde kalmadı. Numan Bey'in varlığı ortadan kaldırılmak istendi. Kendisi tehdit ediliyor. Bize yakışan, Müslüman olarak milli görüşçü olarak ve Doğu Anadolu'nun cesur insanları olarak Türkiye'ye büyük hizmetler yapacak olan bu mümtaz şahsiyetin yanında yer almaktır. Türkiye'de Numan Kurtulmuş'un önü kesilmek isteniyor. Ama herkes çok iyi bilsin ki Allah'ın izniyle önümüzdeki dönemin Başbakanı Sayın Numan Kurtulmuş'tur. Bu böyle bilinecektir ve Allah'ın izniyle de yeni kuracağımız siyasi parti bu çalışmayı yapacaktır." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.