1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Faruk Bal Kars'ta Konuştu
Faruk Bal Karsta Konuştu

Faruk Bal Kars'ta Konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, “5 yıl boyunca hapis tehdidi ile bizim teşkilat başkanlarımız bununla mücadele ederken bu heykeli diken kimdi? Bu heykeli diken AKP’nin belediye başkanıydı. O zaman Başbakan, belediye başkanının bu yaptığı işten haberdar değil miydi?” dedi.

Bal, Kars’ta MHP İl Başkanlığını ziyaret ederek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin “akı kara, karayı ak” yapan bir parti olduğunu belirten Bal, “Bu konuda da suçu başkalarına atmak suretiyle kendisini aklamaya çalışan bir partidir. Aklanmaya muhtaç olan bu parti bu konuda da maalesef Türkiye’yi bir tahterevalli siyasetin eşiğine oturtmaktadır. Ceza Muhakemesi Kanununun 102. maddesi uyarınca yapılan tahliyeler millet vicdanında derin bir yara bırakmıştır. Adalet duygusunu rencide etmiştir. Caniler, çeteler salıverilmiştir şimdi aramızdadır. Ama devlet onları bulamamaktadır. Şimdi burada kusur kimin? Ceza muhakemesi kanununu kim yaptıysa kusur onun. Ceza muhakemesi kanunu 2005 yılında AKP tarafından çıkarılmıştır” diye konuştu.

Mahkemelerin kanunun verdiği hükmü uyguladığına dikkat çeken Bal, “Elindeki terazi AKP’nin çıkardığı kanundur. Tüm sorumluluk AKP’dedir. Bunun 31 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşeceğini herkes biliyor çünkü kanunda o maddenin 31 Aralık 2010 günü yürürlüğe gireceği ifade edilmektedir. Bunu kim koymuştur? AKP koymuştur. Nerede koymuştur? Mecliste. Gizli saklı değildir. Bu kanun resmi gazetede ilan edilmiştir herkes bilmektedir. Bunun tedbirini alması gereken AKP iktidarıdır. AKP iktidarı bunun tedbirini almamıştır. Geçmişte iki defa kanunun uzatılması için meclisten karar alan AKP bu defa böyle bir uzatmayı gündeme dahi getirmemiştir. Suçu başkasına atmasının bir anlamı yoktur. Bunun tamamen sorumluluğu AKP’nin omuzlarındadır” şeklinde konuştu.

İNSANLIK ANITI VE “UCUBE” TARTIŞMALARI

“Başbakanın aklının 5 yıl sonra çalıştığını” ifade eden Bal, şunları söyledi: “5 yıl önce çıkmış bir kanunla çeteleri salıveren AKP suçu başkasına atarken “ucube” diye nitelendirdiği heykelle ilgili suçu da atacak yer bulamamaktadır. MHP’nin Kars’ta bulunan il başkanı bunun ‘ucube’ olmaktan da öte Ermenilerle ilişkilerde Ermeni iddialarına hak kazandırırcasına siyasi yönü olan uluslar arası niteliği olan bir heykel dikildiğini ve bu dikilen heykelin tarihi bir alanda Timur Paşa tabyalarının üzerine dikildiğini ifade etmiş ve bununla ilgili gerekli yasal mücadelelerde bulunmuştur. 5 yıl boyunca hapis tehdidi ile bizim teşkilat başkanlarımız bununla mücadele ederken bu heykeli diken kimdi? Bu heykeli diken AKP’nin belediye başkanıydı. O zaman Başbakan belediye başkanının bu yaptığı işten haberdar değil miydi?”

Heykelin dikilmesine devlet kaynaklarının harcamada bulunduğunu iddia eden Bal, şunları söyledi: “Belediyenin bütçesinden 1 milyon TL’nin üzerinde para harcandığı ve Kültür Bakanlığından buraya tahsisat gönderildiği ifade edilmektedir. Bu tahsisatları yapan hükümet AKP’nin hükümeti değimlidir? Dolayısıyla AKP suçlayacak bir yer bulamamış sayın Başbakan 5 yıl sonra aklını başına toplamış Kars’ta Ermenilerin bu iddialarına karşı oluşan sağduyuyu siyaseten sömürmek için bir ‘ucube’ lafının arkasında etik olmayan bir tarzda eğilip bükülen bir politika izlemektedir. Bu politikalardaki çelişkiyi hem Türk milleti hem de Karslılar fark etmektedir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.