1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Evet Demek İçin 40 Neden'
Evet Demek İçin 40 Neden

'Evet Demek İçin 40 Neden'

Kars'ta Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı dokuz sendika başkanı bir araya gelerek, 12 Eylül'de yapılacak referandum için 'evet' kararı aldı.

A+A-

Kars'ta bulunan dokuz sendika başkanı ve üyeleri ortak basın açıklaması yaparak, anayasa değişikliğine destek verdi. 'Evet Demek İçin 40 Neden' sloganıyla yapılan toplantıya, Memur-Sen İl Başkanı Ayhan Yiğit, Diyanet-Sen İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, Eğitim- Bir-Sen Temsilcisi M. Kaan İlgar, Birlik Haber-Sen Temsilcisi Hakan Tan, Sağlık-Sen Temsilcisi Muğdet Karadağ, Enerji Bir-Sen Temsilcisi Cafer Samgar, Büro Memur-Sen Temsilcisi Nuh Reçber, Ulaştırma-Sen Temsilcisi, Toç Bir-Sen ve Bem Bir-Sen il temsilcileri katıldı.

 

Sendikalar adına açıklamayı yapan Diyanet-Sen İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, anayasa değişikliğine, üstünlerin hukuku olan hukuku, hukukun üstünlüğüne geçiş sağladığı, tam demokratik bir ülkede, laikliğin inananların inancının garantisi olduğu, milletini tanıyan bir sosyal devlet için 'evet' dediklerini anlattı. Son günlerde yaşanan hadiselerin ülkede 'evet'e ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdiğinin altını çizen Keleş, "Sendikalar olarak daha fazla 'evet' için elimizden gelen her şeyi yapacağız.'' dedi.

 

'Evet' demek için 40 neden sıraladıklarını vurgulayan Keleş, "Bu değişikliklerin hepsinin ülkemizin ve devletimizin menfaatine olduğuna inanıyoruz ve bu yüzden 40 kere 'evet' diyoruz.'' diye konuştu.

 

Keleş, referandum sonrası artık herkesin hesap verebileceğini dile getirerek şöyle dedi: "Değişiklikle fişleme tarihe karışacak, kadın ve çocuklarımız avantajlı hale gelecek, darbe yapanlara hesap sorma imkânı sağlanacak, Anayasa Mahkemesi ve HSYK daha demokratik yapıya kavuşacak, yargıya güvenimiz daha da artacak, ordudan atılan insanlarımızın haklarını arayabilmelerine imkân verilecek."

"Evet Demek İçin 40 Neden" okumak için tıklayın : www.kararmilletin.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.