1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ermeni sevdasından vazgeçin
Ermeni sevdasından vazgeçin

Ermeni sevdasından vazgeçin

Kars Azerbaycan Dostluk ve Dayanışma Derneği, Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç’i kınadı, Ermenistan tecavüz ettiği topraklardan çekilmedikçe sınırlarının açılmasının istemek son derece yanlıştır, dedi.

A+A-

Kars Azerbaycan Dostluk ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Güçlü Türkiye Partisi’ne tepki için toplandı, Kars’tan yapılan bu girişim, Türkiye ile Azerbaycan’ın arasını soğutma çabasıdır, dedi.

 

Türkiye Azerbaycan arasındaki iktisadi gelişmeleri baltalamak, Bakü Tiflis Kars demiryoluna taş koymak, Kars Nahcıvan tren hattını çekememek, Bakü Ceyhan petrol hattını kesmek ve yüzyıllardır devam eden ebedi kardeşliğin arasına nifak sokmak isteyen bu girişim, emellerine ulaşamayacaktır, diyen Kars Azerbaycan Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta ; “Kars’ta Ermenilerin hep emelleri olmuştur, bu emelleri gerçekleştirmek için bir takım insanları da piyon olarak kullanmışlardır. Önemli olan Kars’ta piyon olmamaktır. Bu anlamda saf tutanlar, saflarını iyi belirlemeli ve Türkiye Azerbaycan kardeşliğinden yanana saf tutmalıdır, diye konuştu.

 

Ermenistan ile hiçbir kardeş diyalogdan bahsetmenin mümkün olmadığın belirten Başkan Karaçanta şunları kaydetti : “Ermenistan son derece saldırgan aşağılık bir politika izliyor, hem Karabağ’ı işgal edip, hem de bizim namusumuz olan topraklarımızı istiyor. Tazminat ödeyin, soykırım yaptınız, diyor. Bizim namusumuzda vatanımızda, toprağımızda gözü olanların gözlerini sökeriz, buna müsaade edip çanak tutanlarında sonları olmaz. Yanlışın neresinden dönerlerse o kadar kardır. Kars’taki Ermeni piyonlarına da tavsiyemiz, Ermeni sevdasından vazgeçin, gelin Türk Dünyası’nın birliği altında birleşelim. Karabağı’ın işgalden kurtulması için çaba sarf edelim. Soykırım iddialarıyla mücadele edelim.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.