1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Ermeni Anıtı Yıkılsın' dedi
Ermeni Anıtı Yıkılsın dedi

'Ermeni Anıtı Yıkılsın' dedi

Timsal Karabekir, İnsanlık Anıtı’nı Ermeni Anıtı diye adlandırarak ; “inşallah Kars’a bir daha geldiğimde bu Ermeni Anıtı yıkılır” dedi.

A+A-

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir “Tarih Sohbetleri” seminerinde ülkücü gençlere hitap etti.

Ülkü Ocakları’nda çarpıcı açıklamalarda bulunan Timsal Karabekir, İnsanlık Anıtı’nı Ermeni Anıtı diye adlandırarak ; “inşallah Kars’a bir daha geldiğimde bu Ermeni Anıtı yıkılır” dedi.

Karabekir sözlerini şöyle sürdürdü : “Ülkücü gençleri çok sevdiğimi ve memleketin yarınları adına sizlerden büyük hizmetler beklediğimi söylemek istiyorum. 1. Dünya Savaşı yıllarında o savaşın en acımasız ve zor günlerinde biz Türklerin yıllarca sadık millet diye koynumuzda beslediğimiz Ermeniler, Ruslarla iş birliği yaparak bizi sırtımızdan hançerlemişlerdir. Şu da bilinmelidir ki, bizim amacımız kin ve nefret tohumları ekmek değildir. Hiçbir milleti de düşman ilan etmiyoruz; ancak ne yazık ki, Türk Milletini düşman ilan edenler var. Bunların başında da Ermeniler gelmektedir. Bizden sözde soykırım yalanını kabul etmemizi ve buna karşılık kendilerine toprak ve tazminat vermemizi istiyorlar. Durum böyleyken ; Kars’ta ‘Ermeni Dostluk Anıtı’ yapılması beni çok ama çok üzmüştür. Ümit ediyorum ki, inşallah Kars’a bir daha geldiğimde bu ‘Ermeni Anıtı’ yıkılacak ve yerinde yeller esecektir. ’’    

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış ise Timsal Karabekir’in önemli ve doğru konulara değindiğini belirterek teşekkür etti.

Ersançmış, Timsal Karabekir'e şükran plaketi de takdim ederek ; "Timsal Karabekir Hanımefendi söylenmesi gerekenleri söyledi benim ekleyecek bir şeyim yok yalnız bir noktaya hepinizin dikkatlerini çekmek istiyorum. Kazım Karabekir Paşa, padişahın Mustafa Kemal’i tutuklama emri vermesine rağmen bu emri yerine getirmeyip, rütbesini çıkarmış Mustafa Kemal’e “ben ve Kolordum emrinizdeyiz paşam” diyerek adeta Milli Mücadeleye hayat vermiştir. Bu olay kurtuluş mücadelemizin dönüm noktasıdır ve Kazım Karabekir milli mücadelenin kilit ismidir. Hem bu büyük askerin kızı olması hem de mukaddes vatan topraklarını karış karış gezerek gerçek tarihi anlatıp milli tarih şuurunun oluşmasına hizmet etmesi, bizim kendisine duyduğumuz saygının kaynağını oluşturur. Bu vesileyle Timsal Karabekir hanımefendiye huzurlarınızda teşekkür ediyor ve bu anlamlı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum