1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İddialı Konuştu...
İddialı Konuştu...

İddialı Konuştu...

"Kafkaslar'ın makus talihini mutlaka değiştireceğiz" diyen Dışişleri Bakanı, "Bir gün, Kars'tan yola çıkan bir araç, Erivan, Kelbeçer, Akdam üzerinden rahatça Bakü'ye ulaşabilecek. Buna inanıyoruz" diye konuştu.

A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kafkaslar'da barış konusunda iddialı konuştu.

"Kafkaslar'ın makus talihini mutlaka değiştireceğiz" diyen Dışişleri Bakanı, "Bir gün, Kars'tan yola çıkan bir araç, Erivan, Kelbeçer, Akdam üzerinden rahatça Bakü'ye ulaşabilecek. Buna inanıyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye ile Rusya arasında vizenin kaldırılmasını da "tarihi bir adım" olarak niteleyerek, "Bu yaz Rus turistler vizesiz olarak Türkiye'ye gelecek" dedi. Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 10 bakanla yapacağı Yunanistan ziyareti için de, "İki halkın zihinlerinde psikolojik eşik geçilecek" değerlendirmesini yaptı.

HABERTÜRK Televizyonu Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'nün sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan ile ilişkilerde alınan mesafenin, inanması güç boyutlara ulaşabileceğini iddialı sözlerle anlattı.

Davutoğlu, "Bir gün Kars'tan yola çıkan bir araç, Erivan, Kelbeçer, Akdam üzerinden geçip rahatça Bakü'ye gidecek. Bunun tersi de olacak. Kafkasya'nın makus talihini mutlaka değiştireceğiz. Kafkaslar'da psikolojik devrim gerçekleştireceğiz. Bir politikanın başarılı olması için önce o politikayı yürütenlerin inanması, sonra da başkalarını inandırması lazım. Biz inanıyoruz." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in Türkiye ziyaretinde alınan sonuçları da değerlendiren Davutoğlu, işbirliğinin meyvelerinin çabuk alınacağını söyledi.

Davutoğlu, vize kaldırılmasını şöyle değerlendirdi: "Rusya ile vizelerin kaldırılması devrim niteliğinde bir adım. Geri kabul anlaşmaları tamamlanmak üzere. Ümit ediyorum bu yaz Rusya'dan vizesiz turistler gelecek. Aynı şekilde Rusya'da iş yapan bir işadamımız atlayıp uçağa oraya rahatça gidebilecek. Türkiye ve Rusya için yeni bir ufuk açılacak. Enerji alanındaki işbirliğimizle de Türkiye ile Rusya arasında Avrasya ölçekli rekabet olduğu tezini çürütüyoruz. Rekabet alanından işbirliği alanına nasıl geçileceğinin modelini ortaya koyuyoruz."

Ve İran... Dünyanın gözü kulağı Türkiye'deyken, Dışişleri Bakanı, "Başbakan sonuç alınacaksa İran'a gidecek" diyerek kesin tavır koydu.

Bakan Davutoğlu, nükleer krizde Türkiye'nin pozisyonunu şu sözlerle anlattı: "Bu uranyum takası konusunun artık bir şekilde mutlaka çözülmesi gerekiyor. Dün Sayın Muttaki ile uzun bir görüşme gerçekleştirdim, bugün de sayın Clinton'la görüşeceğim. Hergün yaptığımız görüşmeler sonucunda toplantının formatı ve mahiyeti belirlenecek. Çünkü böyle bir toplantı yapılması durumunda bir netice almak isteriz. Yani amaç sadece üçlü bir toplantı yapmak değil. Zaten bizim gündemimizde de yoktu, sayın Lula'nın ziyareti nedeniyle gündeme geldi.

Burada amaç, şu veya bu ülkenin karşısında ya da tarafında yer almak değil, barışın sağlanması"

Başbakan Erdoğan'ın beraberinde 10 bakanla yapacağı Yunanistan seyahati de Davutoğlu'nun gündemindeydi. Davutoğlu, tarihi ziyaret için "Devrim niteliğindedir... Türk Yunan halklarının zihninde psikolojik eşik geçilecek." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.