1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. En ilginç 12 Eylül başvurusu
En ilginç 12 Eylül başvurusu

En ilginç 12 Eylül başvurusu

12 Eylül’ün cezaevi komutanı Cumhuriyet Savcılığı'na, ‘beni yargılayın’ diyerek başvuru yaptı.

A+A-

Hemen her gün ülkenin dört bir yanında darbecilerin yargılanması için yapılan onlarca başvuruya bir yenisi daha eklendi.

 

Vatan Gazetesi’nin haberine göre 12 Eylül döneminde Erzurum-Ağrı-Kars-Artvin İlleri Sıkıyönetim 2 numaralı Askeri Cezaevi Tutukevi ve Gözetimevi Müdürü olarak görev yapan Müstafi (istifa etmiş) Kıdemli Topçu Yüzbaşı Bektaş Tufan Güneş, İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek hakkında soruşturma açılmasını istedi.

 

12 Eylül darbesiden sonra cezaevlerinde görev yapan ve daha sonra istifa eden Bektaş Tufan Güneş, Karşıyaka Başsavcılığı’na verdiği dilekçede şunları ifade etti:

 

“12 Eylül 1980 döneminde, Erzurum-Ağrı-Kars-Artvin İlleri Sıkıyönetim 2 numaralı Askeri Cezaevi Tutukevi ve Gözetimevi Müdürü olarak görev yaptım. 1982 Anayasası’nın kaldırılan geçici 15’inci maddesinin 2’inci fıkrası kapsamında bulumam nedeniyle yüzde 58 “evet” oyuyla yansıyan halk iradesine ve yaratılan beklentiye uyarlı olarak; kendi özgür irademle yargı huzuruna çıkmak ve hesap vermek istiyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.