1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akademik Yıl Hayırlı Olsun…
Akademik Yıl Hayırlı Olsun…

Akademik Yıl Hayırlı Olsun…

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı açılışı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Rektör adayı Prof. Dr. Kaya, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılının başta öğrenciler, velileri olmak üzere, bütün akademik ve idari personeline sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesi dileğinde bulundu. Ayrıca İlk ve Ortaöğretimde okuyan bütün öğrenciler, velileri ile öğretmen ve eğitim çalışanlarının da yeni eğitim ve öğretim yılını kutladı.

 

Prof. Dr. İsmail Kaya, Üniversitenin her geçen yıl daha da büyüdüğünü, geliştiğini, Kars, bölge ve ülkemize daha çok hizmetler verdiğini söyledi. Ancak yapılacak çok daha fazla işlerin olduğunu; bu nedenle üniversite yönetim ve çalışanları ile valilik, belediye, milletvekilleri, hükümetimiz ile hayırsever kişi ve kuruluşlara büyük görevler ve sorumluluk düştüğünü ifade etti.

 

Ayrıca Prof. Dr. Kaya, eğitim ve öğrenimin öncelikle bireyin ve dolayısı ile toplum ve milletlerin gelişmesinde çok önemli olduğunu, beşikten mezara kadar bilgi öğrenmenin gerekliliğini vurgulayarak; aile ve devlet olarak eğitim ve öğrenime daha fazla önem ve destek verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

 

Bu anlamda, eğitim ve öğrenimin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik olarak; derslik, laboratuar, ders araç ve gereçleri ile öğretim çalışanlarının sayısının arttırılması, ücret ve sosyal imkanlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve işsizliğin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin biran evvel alınması gerektiğini de ifade etti.

 

Rektör adayı Prof. Dr. Kaya, çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak, büyük, güçlü, lider millet ve devlet olmak için çok çalışmamız gerektiğini de vurgulayarak, millet olarak birbirimizi anlayıp, sevgi, saygı ve hoşgörü içinde birlik ve beraberliğimizi koruyarak, geleceğe ulaşmamızda eğitim ve öğrenimin en belirleyici güç olacağını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.