1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kan Davası : 1 ölü, 3 yaralı
Kan Davası : 1 ölü, 3 yaralı

Kan Davası : 1 ölü, 3 yaralı

Sarıkamış'ta 16 yıl önce iki aile arasında başlayan kan davası Çorlu’da can aldı…

A+A-

KARS'ın Sarıkamış İlçesi'nde 16 yıl önce başlayan kan davası dün Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki Çetin Sapil'in öldürüldüğü ve 2'si ağır, 3 kişinin de yaralandığı bıçaklı kavgayla devam etti. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

 

Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında Çorlu Camaliye Mahallesi Şehit Teğmen Şevket Özmen Sokak'ta meydana geldi. Çetin Sapil, kardeşleri Metin ve Fahrettin Sapil ile birlikte sokak üzerinde bulunan kahvenin önünde otururken, kan davalı oldukları iddia edilen Baki D., kardeşleri Muhlis, Mehmet ve Hakkı D. de aynı kahveye geldi. İki aile fertleri karşılaşınca aralarında önce tartışma sonra da kavga çıktı. Kavgada, Çetin ve Fahrettin Sapil kardeşlerle karşı taraftan Hacı D. bıçak darbeleriyle yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen polis tarafından ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi’ne gönderilirken, yakınları da hastaneye akın etti.

 

İki aile arasındaki gerginlik hastanede de devam etti ve koridorda bıçaklı saldırıya uğrayan Metin Sapil de yaralandı. Metin Sapil de aynı hastanede tedaviye alınırken, kahvedeki kavgada yaralanan ve ameliyata alınan Çetin Sapil ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastane önünde toplanan yaralıların yakınları sinir krizi geçirdi.

 

Polis, Çorlu Devlet Hastanesi’nde geniş güvenlik önlemi aldı, hastaneye bir süre giriş ve çıkışı yasakladı. İki ailenin Çorlu'daki yakınları arasında gerginlik tırmanınca, Tekirdağ'dan Çevik Kuvvet ekibi gönderildi.

 

Olayla ilgili olarak Sıdık Sapil, Faik Sapil, Tayfur Sapil ile Baki D., Hacı D., Hakkı D., Muhlis D. ve Mehmet D. polis tarafından gözaltına alındı. İdris D.’nin ise arandığı belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.

  

KAN DAVASI 1994 YILINDA BAŞLADI

 

Çorlu'da 1 kişinin ölümü ve 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavgaya, iki aile arasındaki kan davasının neden olduğu ortaya çıktı. Kan davasının, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 1994 yılında Çetin Sapil’in babasının öldürülmesiyle başladığı belirtildi.

  

Sarıkamış'ta işlenen cinayetten sonra Kars’tan Çorlu’ya gelen Baki D. ve ailesinin ardından, aynı yıl Çetin Sapil ve ailesinin de ilçeye geldiği, bunun üzerine Baki D.’nin Şarköy’e taşındığı kaydedildi. Çorlu’ya dün yakınlarını ziyarete gelen Baki D. ve kardeşlerinin uğradıkları kahvede Çetin Sapil ve kardeşleri ile karşılaşmaları üzerine tartışma çıktığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.