1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eğitim Destek Evi Mühürlendi
Eğitim Destek Evi Mühürlendi

Eğitim Destek Evi Mühürlendi

Kağızman Belediye Başkanlığı ve BDP tarafından geçen yıl hizmete açılan Eğitim Destek Evi kapatıldı.

A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan tarafından desteklenen Eğitim Destek Evi’nin İstiklal Meydanı’ndaki hizmet binası önceki gün güvenlik kuvvetlerince mühürlendi.

 

Güvenlik güçleri tarafından mühürlenen Eğitim Destek Evi’nin kapatılmasını protesto eden aralarında BDP’li Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ve Eğitim Destek Evi yöneticisi Sedat Yıldız’ında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik bir grup, bugün İstiklal Alanı’nda toplanarak Eğitim Destek Evi’nin kapatılmasını protesto etti.

 

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı İstiklal Alanı’nda Eğitim Destek Evi yöneticisi Sedat Yıldız basın açıklaması yaptı.

 

Sedat Yıldız yaptığı basın açıklamasında güvenlik güçleri tarafından mühürlenen Eğitim Destek Evi’nin biran evvel açılması gerektiğini söyledi.

 

Eğitim Destek Evi yöneticisi Sedat Yıldız; “17 Eylül 2010 günü Kağızman halkı için talihsiz ve kara leke olarak tarihte yerini almıştır. Aslında bugün biz tüm bir yıllık çalışmamalarımızı halkla paylaşacağımız, değerlendirmeler yapacağımız, velilerimizin istek ve önerilerini, düşünce ve beklentilerini dinlemek ve kazanan öğrencilerimizi tebrik etmek için etkinlik düzenlemiştik. Fakat dün yaşanan talihsiz olay, demokratik tepkimizi dile getirmek için bugün bizi bir araya getirmiş oldu” dedi.

 

Yıldız, Türkiye’de yüzlerce belediye tarafından bu tür eğitim desteği sunan yerlerinin olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Tüm Türkiye’de onlarca, hatta yüzlerce belediye tarafından eğitim desteği sunan bu tür kurumlar varken, eğitme destek evimiz dün öğleden sonra onlarca kolluk kuvveti çağrılarak ve gereğinden çok abartılı olarak insanların zihninde korku ve panik havası oluşturulacak şekilde binanın etrafı çevrilip, içeride öğrencilerimize hizmet veren kuruma gelinmiş ve kurum boşaltılarak Kağızman halkının eğitime destek evi mühürlenmiştir. Bu durum ilçe halkına yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Tüm ilçe halkının duyduğu üzüntü ve rahatsızlığı buradan dile getiriyoruz. Yapılan bu uygulamayı tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve bizim için çok kutsal olan ilçe halkımız adına kınıyoruz.”

 

Kağızman İstiklal Alanı’nda yapılan basın açıklamasına yaklaşık 200 kişi katıldı. Kalabalık basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. Polis alanda yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.