1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziler Günü Kutlu Olsun
Gaziler Günü Kutlu Olsun

Gaziler Günü Kutlu Olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Gazi ünvanının verilişi dolayısıyla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü dün ilimizde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulup saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan etkinliklerde şiirler okundu, şanlı bir subayımız tarafından da günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

 

Yapılan konuşmalarda : “Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve yüce Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak, tarihimize altın sayfalar yazdırıp, harp ve vazife malullerimizin, gazilerimizin, bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin dul ve yetimlerinin hatıralarını yüceltmek onlara sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının ifadesi olduğu vurgulandı.

 

Törene; Kars Vali Vekili Muhammed Lütfi Kotan, 14. Mekanize. Piyade Tugay Komutanı Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Selçuk Doğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Yüksel Öztürk, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, protokol üyeleri, askeri erkân, gaziler, gazi ve şehit yakınlarıyla öğrenciler ve katıldı.

 

Kars Valiliği tarafından Gaziler Günü nedeniyle Öğretmenevi’nde yemek verildi.

 

Yemeğe; Vali Yardımcısı Muhammet Lütfü Kotan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Şemsettin Çetin, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lütfü Güner,  AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve davetliler katıldı.

 

EVLİYA CAMİİ’NDE MEVLİT OKUTULDU

 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehitlerimiz için Kars Evliya Camii’nde mevlit okutuldu.

 

Mevlit programına gelenler ilk olarak Evliye Camii bahçesindeki Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri türbesini ziyaret etti. Türbe ziyaretinden sonra camiye giden cemaat mevlit programını dinledi.

 

Programa; Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Vaiz Vasfi Yüce, Kars Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Evliye Camii İmamı Yavuz Uzgur, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Yüksel Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Mevlidin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Vaiz Vasfi Yüce, şehitlik ve gaziliğin önemi ile ilgili vaaz verdi.

 

HÜRYURT GAZETESİ BİRİNCİ SAYFASINI GAZİLERİMİZE AYIRDI

 

Kars'ta 55 yıldan bugüne aralıksız yayın hayatını sürdüren Hüryurt Gazetesi bugünkü birinci sayfasını 19 Eylül Gaziler Günü'ne ayırdı.

 

"Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir" manşeti ile çıkan gazetede "Gazi KİMDİR? Nasıl Olmalıdır?" sorusuna da yanıt arandı.

 

Kars Şehit ve Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Ağçay'ın : “Gazilerimiz Başımızın Tacıdır” başlıklı makalesine de yer veren Hüryurt Gazetesi'ni okumak için tıklayın :

 

https://www.gazetekars.com/gazette.php?id=1 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.