1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Digor'a yeni acil servis
Digora yeni acil servis

Digor'a yeni acil servis

Kars’ın Digor İlçesi Entegre Hastanesi’nin acil servinsin yeri değiştirildi.

A+A-

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, geçtiğimiz günlerde ilçe ve köylerin hastane ve sağlık ocaklarında incelemelerde bulunmuş ve eksikleri yerinde görmüştü.

 

Sağlık Müdürü Fahri Sevinç, yaptığı incelemelerde Digor Entegre Hastanesi binasında bulunan acil servisin yerini değiştirdi. Acil gelen hastaların sedye ile merdivenlerden çıkarılarak hastaneye götürülmesinin sıkıntılar doğuracağını düşünen Dr. Sevinç, hastanenin altında bulunan ve daha önceleri kömürlük olarak kullanılan yeri boyatarak acil servis hizmetlerinin burada verilmesi için çalışmalar başlattı.

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Digor Entegre Hastanesi’nin Acil Servis olarak kullanılacak yeni yerine masa, dolap, bekleme salonu için koltuk takımı, sakat arabası gibi malzemeler gönderdi. Malzemeleri bizzat götürerek teslim eden Dr. Sevinç, eksikliklerini gördüğümüz sağlık ocağı ve hastanelerin ihtiyaçlarını kısa sürede gidereceklerini söyledi.

 

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç; “İl genelinde ilçe ve köylerimizde yaptığımız ziyaretlerde doktor arkadaşlarla, grup başkanı doktorlarımızla görüşmeler yaptık. İhtiyaçları yerinde tespit ettik. Bunlardan biriside Digor Entegre Hastanesi’nde bulunan acil servis bölümüydü. Hastanenin kırka yakın merdiven basamağı bulunuyordu. Ambulansla hastaneye intikal ettirilen hastalarımızı ambulanstan alarak bu merdivenlerden içeri sokmak zorunda kalıyorduk. Bunun için hastanenin altında bulunan kömürlüğü acil servis olarak kullanmaya karar verdik. Ve gördüğünüz gibi kısa sürede boya badanası tamamlandı. Malzemelerini de tedarik ettik. Artık ambulans kapıya kadar yaklaşacak. Buradan aldığımız hastaya anında müdahale yapılacak” dedi.

 

5 SANİYE ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARIR

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, bazı durumlarda hastaya 5 saniye önce müdahale etmenin hayat kurtardığını belirtti.

 

Dr. Fahri Sevinç; “Biz insan sağlığı ile direk ilgili insanlarız. Bizim için hızlı, çabuk ve seri bir şekilde hastaya müdahale etmek çok önemli. Bunun için Digor Entegre hastanesinde böyle bir değişikliği ön gördük. Böylece hastalarımıza daha çabuk müdahale edeceğiz. Yani bazı durumlarda 5 hatta 1 saniyenin ne kadar önemli olduğunu ben ve doktor arkadaşlarım çok iyi biliyoruz. Bundan sonra ambulanstan indirilen hasta merdivenlerden çıkmak zorunda kalmayacaktır” diye konuştu.

 

Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan yeni malzemeler Digor Entegre Hastanesi’ne getirildi. Malzemeler kamyondan indirilerek yeni acil servis hizmet binasına boşaltıldı.

 

Digor Entegre Hastanesi’nin yeni acil servis hizmet binasının önümüzdeki günlerde hizmete geçmesi bekleniyor.

 

Digor Entegre Hastanesi’ni basın mensuplarına gezdiren Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, hastanede 8 doktorla hizmet verdiklerini de vurguladı.

 

Hastanenin temiz ve hijyenik olması dikkat çekti.

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç daha sonra Dağpınar Beldesi Sağlık Ocağı’na geçerek sağlık ocağı hakkında doktorlardan bilgiler aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.