1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Doğan Vergül:"Hizmet İçin Adayım"
Doğan Vergül:Hizmet İçin Adayım

Doğan Vergül:"Hizmet İçin Adayım"

Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Doğan Vergül, çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Kars’a ve Karslıya hizmet için adayım diyen Vergül, Kars için durmadan çalışacağız, dedi.

Kars’ın  ve Karslının sorun ve sıkıntılarını yakından bildiğini ifade eden Vergül, bilgi, birikim ve tecrübelerimle serhat Karsıma hizmet için adayım, diye konuştu.

Kars'ta yaşayan ve Kars ile yoğrulmuş bir hemşeriniz olarak ; eğer aday olur da seçimi kazanırsam ilk olarak sayın Başbakanımızdan ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı Kars’ta yapmasını isteyeceğim, diyen Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Doğan Vergül sözlerini şöyle sürdürdü :

SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ…

Kars’ın sorunlarını yerinde tespit edip ve Kars’ın kalkınmasını hep birlikte nasıl sağlanacağının çalışmalarını yapacağız. Kars'a ilişkin yerleşik kent sorunlarını biliyorum, ancak buna neşter vuracak kimse yok ; hep birlikte sivil toplum kuruluşları, Kars halkı, üniversite ve öğrencisi ile el ele beyin fırtınası yaratarak Kars’ta bir sıçrama yapacağımıza inanıyorum.

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ ve MERKEZ BANKASI'NI İLİMİZE GETİRECEĞİZ

İlimiz bölgenin ticari kavşağıdır. Ardahan- Iğdır- Ağrı ilerin de bünyesine katarak ilimizde bulunmayan Bölge Müdürlükleri'nin sayılarını artırmaktır. Merkez Bankası’nı Kars'a getirerek burada finans hareketliliği sağlanacaktır.

KARS TURİZM MERKEZİ OLACAK

İlimiz turizmde açık hava müzesi gibi geniş bir zenginliğe sahiptir. Anı Ören Yeri, bugün beklenen ziyaretçi sayısına ulaşmamıştır. Buraya günlük yerli yabancı turist götürmek için karşılıklı dolmuş seferleri düzenlenmelidir.Sarıkamış'ta kayak tesislerini ve çevresini kış ve yaz turizminden yüksek verim sağlamak için yazın burada sportif kampların yapılması için federasyonlarla yakın bir ilişkiye  girerek bölgeyi yaz-kış hareketlendirmektir. Ebul Hasan Harakani Türbesi ve onun güzel sözü ile "her kim bu dergâha gelirse ekmeğini veriniz inancını sormayınız." bu güzel ve anlamlı söz ile Kars'ı bir inanç turizm merkezi haline getirmek ve hazrettin sofrasından günlük insanlara yemek dağıtmaktır.

TARIM ve HAYCANCILIK İLE KARS’I KALKINDIRACAĞIZ

İlimiz tarım ve hayvancılık bölgesi olmasına rağmen, üreticimiz gereken hasatı alamıyor, çünkü teknolojik üretim mekaniklerini kullanamıyor, eski usul metotlarla üretim yapmaya çalışmaktadır. Eğer bu insanları kooperatifleşmeye, verimli üretim nasıl yapılır ve pazarlama tekniklerini anlatırsak inanıyorum, hasatta üreticinin geliri de artacaktır. Karslı hemşerilerimizi en içten duygularımla selamlıyor Kars'a ve Karslıya fayda getirecek şahıslarla karşılaştırmasını Cenab-ı Allah'tan dilerim.

Doğan VERGÜL

Adalet ve Kalkınma Partisi

24. Dönem Kars Milletvekili Aday Adayı

1967 yılında Kars ili Kağızman ilçesi Kötek köyünde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Kars'ta tamamladım. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi, iktisat Fakültesini kazandım. Okulumun bitimi ile birlikte, kentime döndüm. Halen Kars ilinde yaşmaktayım. Kars, Ardahan, Iğdır, İstanbul ve Ankara illerinde çeşitli işletmelerim mevcuttur, iki çocuk babasıyım. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi’nde öğretmen olan eşim Bengü Vergül ile evliyim.

Sırasıyla ; Kars Ticaret ve Sanayi Oda Üyeliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve KARSOT üyeliğim bulunmaktadır. Kars'a ilişkin yerleşik kent sorunlarının bilinci ile büyüdüm.

Çözümde görev almayanların, sorunun parçası olacağı, siyasal gerçeği doğrultusunda aktif siyasete Ak Parti saflarında milletvekili aday adayı olarak katıldım.

Bölgemize ait sorun alanlarının tamamına ilişkin bilimsel çalışmalar yaptım. Konusunda uzman ekibim ile bölgesinde iktisadi ve sosyal sorunlarını çözmüş, bölge merkezli bir ticari kavşak oluşturmanın gayreti içinde olacağım. Ticari olarak etkinleştirilmiş iktisadi faaliyet alanları ile bölgesel huzurun sağlanacağı savındayım.

Saygıdeğer Karslı hemşerilerim ; yukarıda özetlediğim bu sorunlarımızın çözümüne talibim. Selamlıyor, saygılar sunuyorum. 

Telefon : 0532 245 07 55

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.