1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alparslan Lisesi Bir İlke İmza Attı
Alparslan Lisesi Bir İlke İmza Attı

Alparslan Lisesi Bir İlke İmza Attı

Kars Alparslan Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Kars Çayı’nı Arıtma ve Üzerinde Kırmızı Benekli Alabalık Yetiştirme” projesi Erzurum ’da 1’nci oldu.

A+A-

Atatürk Üniversitesi’nde yapılan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri 2011 Erzurum Bölge Serisi’ne katılan Alparslan Lisesi Danışman Öğretmeni Zinnur Karadeniz eşliğinde Sinem Sadi ve Aslı Yılmaz adlı öğrencilerin hazırladığı proje 186 proje arasında 1’nci oldu.

Kars Alparslan Lisesi Müdürü Bilal Gürbüzoğlu, TÜBİTAK’IN ortaöğretim kurumları arasında yapmış olduğu proje yarışmasında okulunun 1’inci olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Gürbüzoğlu; “Okulumuz 1 proje ile katıldı. Coğrafya dalında katıldı. “Kars Çayı’nda nesli tükenmekte olan kırımız benekte alabalığı yetiştirme projesi Erzurum’da yapılan TUBİTAK yarışmasında coğrafya dalında bu proje ile 1’nci oldu. 1968 yılından beri TÜBİTAK’IN gerçekleştirmiş olduğu ortaöğretim öğrencileri arasında projeye ilk defa Alparslan Lisesi katılmış, bölgeden 1’nci olarak çıkmayı başarmıştır. 13-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır. Ben projede emekleri geçen öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum” dedi.

Kars Alparslan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlan proje ile Kars, Erzurum ve Ardahan bölgesinde yetişme ortamına sahip olan kırmızı alabalığın aşırı avlanma, kirlilik erozyon gibi sebeplerle nesli yok olamaması ve korunma altına alınması hedefleniyor.

Türkiye’nin 12 bölgesinde bu sürdürülen etkinliklerde, Erzurum Bölgesi’ni, Kars, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illeri oluşturuyor.

Kimya, matematik, Sosyoloji ve Tarih olmak üzere 9 dalda proje sunuldu. 2011’ yılında 186 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerin yapılan değerlendirmeleri sonucunda 54 proje bölge sergisine çağrıldı. Bölge serisine çağrılan projelerin 186’sının özetleri ve listesi sunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum