1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP, Şeker fabrikalarının satılmasını Kars’ta protesto edecek
CHP, Şeker fabrikalarının satılmasını Kars’ta protesto edecek

CHP, Şeker fabrikalarının satılmasını Kars’ta protesto edecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri şeker fabrikaların satılmasını protesto etmek için Kars’a geliyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, yaptığı açıklamada, aralarında ilimizin bacası tüten tek devlet işletmesi olan Kars Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesini protesto amacıyla partisinin meclis grubunda bulunan Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu’nun Kars’a geleceğini bildirdi.

İl Başkanı Aras, 13 Mart Salı günü Kars’a gelecek olan CHP heyeti milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Kadim Durmaz, Burcu Köksal, Melike Basmacı, Okan Gaytancıoğlu, Turabi Kayan, Ali Akyıldız, Orhan Sarıbal, Ökan Yalım ve Mehmet Göker’in olacağını belirtti.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras açıklamasında, Salı günü ilimize gelerek özelleştirmeleri protesto edecek olan milletvekillerinin saat 10.00’da Kars Şeker Fabrikası önünde basın açıklamasında bulunacaklarını duyurdu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Hükümet, bazı şeker fabrikalarını özelleştirmek için düğmeye basmış ve çıkılarak ilanlarla Türkiye’de faaliyet gösteren 25 şeker fabrikasından 14 tanesi için satış süreci başlatıldı. Satılacak fabrikalar arasında Kars Şeker Fabrikası bulunmazken Afyon, Ağrı, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikalarının varlık satışı şeklide satış ihalesinin yapılması bekleniyor. Bacası tüten teki devlet işletmesi olan Kars Şeker Fabrikasının da kapatılıp kapatılmayacağını da henüz netlik kazanmazken yüzlerce şeker çalışanı ve pancar üreticisinin umutsuz bekleyişi devam ediyor. Yıllardır ‘Şekerimizin tadı kaçmansın!’ diye yerel basında manşetlerdeki yerini koruyan özelleştirme sürecindeki tartışmaları en aza indirmek için, ihale şartnamelerine bazı maddelerin konulmasının planlandığı ifade edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.