1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP neden başarısız oldu?
CHP neden başarısız oldu?

CHP neden başarısız oldu?

24. Dönem CHP Kars 3. sıra Milletvekili Adayı Saffet Özdemir, CHP’nin Kars’ta niçin başarısız olduğu yönünde yaptığı açıklamada, “Kars il ve ilçe teşkilatlarının Kars’taki genel başarısızlık nedeniyle derhal istifa etmeleri gerekir” dedi.

A+A-

Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “12 Haziran 2011 seçimlerinde adayınız olarak Türkiye demokrasisine hizmet etmeye çalıştım. Benim için M. Kemal Atatürk’ün partisi olan CHP’nin adayı olmak bir şereftir. Seçilme şansım mucizelere bağlı olduğu halde üzerime düşen her görevi ve sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getirmeye çalıştım. Ama her şeye rağmen partimiz Kars’ta başarısız olmuştur. Bu başarısızlıkta herkesin malumu olan Kars harici nedenler vardır ama bu başarısızlığın Kars dahili nedeni “ihanet ve yetersizlik” kavramlarıyla özetlenebilir.

Şöyle ki; aday gösterildikleri zaman partili olan ama aday yapılmadıkları zaman da partimize ihanet edenleri herkes bilmektedir. 12 Haziran 2011 seçim kampanyası sürecinde partimiz aleyhine çalışan ya da partiden elini eteğini çeken bir kısım aday adaylarının, siyasetin etiğinin gereği CHP’den ayrılarak direkt veya dolaylı olarak hizmet ettikleri partilere gitmeleri gerekir.

Partimizin Kars il ve ilçe teşkilatlarında görev alanların çok az kısmı kısıtlı imkânlarına rağmen görevlerini yapmışlardır. İstedikleri şahıslar aday yapılınca çalışan ama istedikleri şahıslar aday gösterilmediğinde partiye ihanet eden parti yöneticilerini ve partilileri de Kars’ta ki herkes biliyor. Genel merkezimizin takdir ettiği aday sıralaması ya da aday isimleri yanlış olabilir. “Başka bir aday listesi ya da başka türlü bir aday sıralaması partimizi daha başarılı yapabilirdi” diyenlere de saygı duyuyorum. Ancak; bu sıralamayı veya adayları beğenmemek, partimize ihanet etmenin mazereti olamaz. Başta AKP’nin olmak üzere diğer tüm partilerin aday adayları ve teşkilatları partilerinin adaylarının yanında kenetlenerek harıl harıl çalışırken, CHP’nin bazı aday adaylarının, teşkilatlarındaki bazı yöneticilerin ve bazı geleneksel partililerin partimize ihanet etmeleri affedilemez.

CHP’nin Kars’taki mevcut teşkilat yapısıyla önümüzdeki süreçte başarılı olmasını beklemek saflıktır. Demokratik teamüller gereği partimizin başarılı olan ya da olmayan tüm Kars il ve ilçe teşkilatlarının Kars’taki genel başarısızlık nedeniyle derhal istifa etmeleri gerekir.

İstifadan sonra toplanacak ilk il ve ilçe kongrelerinde, geçmişte görevini layıkıyla yapan bir kısım değerli arkadaşımızın yeniden aday olma haklarına herkesin saygı duyacağı kesindir. Oluşacak yeni yönetimlerde; partimizin çizgisinden her şeye rağmen sapmamış geleneksel isimler, CHP’nin tarihsel misyonuna uygun ve emek ve emekçiden yana tavır koymasını bilen şahsiyetler ve STK temsilcileri gibi toplumun her kanadından şahsiyetler mutlaka yer almalıdır. Ancak; Dedesi, atası partili olmuş diye partiyi kendi tekeline almaya çalışan, seçimden seçime partili olan, aday olmadığı zaman partiye ihanet eden, emeğe ve emekçiye saygı duymayan, özel yaşamını CHP ilkelerine uygun düzenlemeyen sözde partililerden ve benzeri şahsiyetlerden CHP’nin acilen kurtulması gerekir.  

Bu vesileyle; partimizin Kars’ta başarılı olması için “samimi olarak çalışan” il ve ilçe teşkilatlarımıza, üyelerimize, sandık görevlilerimize, gece gündüz bizimle beraber mücadele veren tüm partililerimize, Kars halkına ve partimizin başarısı için her fedakarlığı yapan diğer iki aday arkadaşıma çok teşekkür ederim. Diğer yandan; seçimlerin Kars’ta demokratik bir yarış ve olgunluk içinde geçmesine katkı sunan diğer siyasi partilerin aday ve teşkilatlarına ve aynı zamanda tüm kamu kurumlarımızın yönetici ve emekçilerine teşekkür eder, herkese saygılarımı sunarım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum