1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti Vekillerinin Teşekkür Yemeği
AK Parti Vekillerinin Teşekkür Yemeği

AK Parti Vekillerinin Teşekkür Yemeği

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç tarafından DSİ Sosyal tesislerinde düzenlenen teşekkür yemeğinde, Kars’a yapılacak hizmetler ve kentin geleceği konuşuldu.

A+A-

Yemeğe; eski Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Partili Belediye Başkanları, AK Parti İl ve ilçe teşkilatları, 24. dönem milletvekili aday adayları, partililer ve gazeteciler katıldı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemekte, Kars’ı önceki dönem parlamentoda temsil eden Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven’e hizmetlerinden dolayı teşekkür edilirken yeni seçilen milletvekillerine de başarılar dilendi.  

“YÜZÜMÜZÜ “AK” ETTİNİZ”

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, tüm teşkilat mensuplarına seslenerek, “12 Haziran seçimlerinden Partimizin zaferle çıkmasının ardından emeğe geçenlerle bir araya gelmek ve teşekkürlerimizi arz etmek için bu gün bu yemekte bir araya geldik. Ben bütün teşkilat mensuplarıma özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlerin yüzlerini ‘ak’ ettiniz.” dedi.

“OYLARIMIZI YÜZDE 8 ARTIRDIK”

12 Haziran genel seçimlerinde Kars’ta oy oranlarını 50 binlerden yaklaşık 62 bin’e çıkardıklarını belirten Erdoğdu, “Biz 2009 yerel seçimlerinden bu güne kadar yaklaşık olarak oylarımızı yüzde 7- 8 oranında arttırdık. Yerel seçimde il genelinde yaklaşık yüzde 35 civarında olan oy oranımızı sizlerin gayretiyle yüzde 43’lere çıkardık. Bu seçimlerde ise 50 binlerden yaklaşık 62 bin’e yükselttik. Ben bu başarıyı sizlere ithaf ediyorum. Bizim için daha da önemli olan bir diğer şeyde seçimin seçim sürecinde ve seçim sırasında kimsenin burnunun bile kanamadan huzur içerisinde geçmesiydi. Bu süreçte diğer partilerimizle de hiçbir şekilde polemiğe girmedik. Propaganda döneminde sadece bu güne kadar yaptıklarımızı ve bundan sonra da yapacaklarımızı kamuoyuna anlattık. Halkımızda bizlerin bu mesajlarını gayet iyi anladı ve bizlere tekrar iktidar yolunu açtı. Bu nedenle ben teşkilatım adına önceki milletvekillerimiz Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven’e dört yıl boyunca yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görevi devralacak olan arkadaşlarım Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’a da başarılar diliyorum. Onlar bu bayrağı önceki milletvekillerimizden devralarak daha da yukarılara taşıyacaklardır.” diye konuştu.

“ORTAK AMACIMIZ KARS’IMIZI ZİRVELERE TAŞIMAK OLACAKTIR”

Basının önemine de değinen Erdoğdu, “Basın mensuplarımıza da çok görev düşmektedir. Her zaman söylediğim gibi yasama, yürütme ve yargı erkinden sonra Türkiye’de dördüncü güç olma özelliğini her zaman koruyan bir kuvvettir. Dolayısıyla onlar kamuoyundan aldıkları mesajları bizlere ve sizlere ulaştıracaklar ve sizler ve bizler de bunların takipçisi olacağız. Yani ortak amacımız Kars’ımızı zirvelere taşımak olacaktır.”şeklinde konuştu.

 GÜVEN: “NERELERDEN NERELERE GELDİK”

23. Dönem AK Parti Kars eski milletvekili Mahmut Esat Güven de, AK Parti’nin kurulduğu günden bu zaman kadar Başbakan Erdoğan’ın ‘Nerelerden nerelere geldik’ sözünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Ben milletvekili olmadan önce AK Parti’de kurucu il başkanlığı yaptım. Partimizi kurduğumuz dönemlerde çeşitli nedenlerden dolayı partimizin kısa bir süre sonra kapatılacağı veya patiye katılacakların fişleneceği gibi genel bir kanaat hâkimdi. Ama bugün görüyoruz ki patimiz Türkiye’de ki seçmenin yarısının oyunu alabilecek seviyeye geldi. Sayın Başbakanımızın değimiyle ‘Nerelerden nereye geldik’. Gerçekten bu durum bizleri oldukça onurlandırmaktadır. Tabiî ki AK Parti bu duruma gelirken durduğu yerden gelmedi. Yapmış olduğu icraatlarla Türkiye’de değişimin ve dönüşümün tek adresi olması, bugün partimizi bu duruma getirmiş oldu. İnşallah 24. dönemde de AK Parti, yapacağı hizmetlerle değişim ve dönüşümleri daha da ileri götürerek oy oranını daha da yükseltecektir. Ben bizlerden sonra Kars adına bu hizmet bayrağını devralacak arkadaşlarıma güveniyor ve inanıyorum. İlimize ve ülkemize büyük hizmetler vereceklerdir ve çok önemli değişim ve dönüşümlerin olacağına inanıyorum.”

KARABAYIR, “AK PARTİ HÜKÜMETİ, KARS’TA DEVRİM NİTELİĞİNDE YATIRIMLAR YAPTI”

AK Parti Kars eski milletvekili Zeki Karabayır ise AK Parti hükümetlerinin Türkiye ve Kars’a devrim niteliğinde hizmetler yaptığına vurgu yaptı. Karabayır, “Değerli arkadaşlar ben de partimizin kurucular kurulu üyesiyim. Partimiz ilk kurulduğunda önce yüzde 35, daha sonra da yüzde 47 ve bu seçimlerde de yüzde 50 gibi bir oranda Cumhuriyet tarihinin eşi görülmemiş bir başarı elde etmiştir. Ben de Kars’ta da yüzde 43 gibi bir başarı almamız sağlayan sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi AK Parti 8,5 yıllık dönemde çok büyük işler yaptı. Türkiye genelinde ve Kars’ta fa devrim niteliğinde yatırmalara imza attı. Kars’ta da Cumhuriyet tarihinin 3 katı hizmet getirdi. Biz bu dönemlerde partimizin Kars’a yaptığı hizmetleri değerli basın mensuplarımızla paylaşmıştık. Şimdi ise biz bu görevi iki değerli arkadaşımıza devrediyoruz. .ok değerli olan ve devlete hizmette olan bu arkadaşlarımıza bizlerin hizmet çıtasını daha da yükselteceklerine inanmıyorum.” diye konuştu.

DOĞAN: “AK PARTİ’DEN ADAY OLMAKTAN ŞEREF DUYDUM”

Karabayır’ın ardından söz alan AK Parti 3.sıra Kars milletvekili adayı Suat Doğan ise 24. dönemde AK Parti’den aday adayı olmaktan dolayı şeref duyduğunu belirterek, “Ben AK Parti camiası içerisinde 24. dönem milletvekili olma şerefiyle şereflendirildim. 79 arkadaşımla birlikte çıktığımız bu onurlu yolda partimizin ve sizlerin teveccühüyle şu anda seçilen aday arkadaşlarım, il ve ilçe teşkilatlarımla birlikte durmaksızın çalıştık. Bu çalışmalarının ödülünü de aldık. Ben seçilmesem bile arkadaşlarım adına çok mutluyum. Bu arkadaşlarımın ülkemize ve ilimize parlamentoda çok iyi hizmet edeceklerine eminim. Bundan sonrada partime ve Kars’a hizmet edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Partimizin Türkiye ve Kars’ta başarıyla geçtiği bu yeni dönemde hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

KILIÇ, “PARTİ OLARAK YAPTIKLARIMIZI VE YAPACAKLARIMIZI HALKIMIZA ÇOK İYİ ANLATTIK”

AK Parti Kars milletvekili Prof. Dr Yunus Kılıç da yaptığı konuşmada seçim süresi boyunca AK Parti olarak yaptıklarını ve yapacakları hizmetleri çok iyi anlattıklarının altını çizerek “Bu nedenle Karslılarda anladıklarını sandığa yansıttılar” dedi.

Kılıç konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

“Kars ve ülkemiz seçim süreci boyunca hizmet yarışında oldu. Değişik partilerden Kars’a en iyi hizmeti biz yaparız düşüncesi ve iyi niyetiyle birçok aday arkadaşımıza Karslılarla buluşarak yapacaklarını anlattı. Karslıda 12 Haziran’da sandık başına giderek anladıklarını sandığa yansıtarak ülkenin ve Karsımızın geleceğine kendisi karar verdi. Bizim demokratik kültürü zengin bir toplum olmamızdan dolayı halkın göstermiş olduğu bu teveccühe öncelikle her kesin saygı göstermesini ve saygı göstermeği öğrenmesi, kabul etmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçim süreci içerisinde basın mensuplarıyla bire araya geldiğimizde ‘AK Parti’nin büyüklüğüne yakışır, AK Parti kurucularının uygulamış olduğu felsefenin gereği olarak, büyük bir parti olmasının gereği olarak ve Sayın Başbakanımızın tanıtım toplantısında ifade ettiği gibi seçim kampanyamızı kendimizi anlatmak üzere kuracağız, nezaketli olacağız, zarafet içerisinde bir seçim yürüteceğiz, AK Parti’nin bu güne kadar yaptıklarını ve bundan sonra da yapacaklarını anlatacağız.’ üzerinden kurduk. Bu nedenle ayağımızın değmediği yer ve elini sıkmadığımız kişi kalmadı. Bu nedenle de Kars halkının gönlü ve beyni açıktı ve Kars halkı hizmet bekliyordu ve bunu yapabilecekleri arıyordu. Ama bu hizmetleri yapan ve yapacak olan partiyi de zaten halkımız çok iyi biliyordu. Tabiî ki Kars halkında Kars’ta bile 12 Bin oy arttırarak, ‘Bu Parti ve adaylarla bu işi yapacak’ dedi. Bu başarıyı da bizimle üstlenen ve destek veren teşkilat mensuplarına sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca bundan böylede çok daha büyük bir sorumluluk taşımaya başladık. Bundan sonra da Karsımızı diğer illerden daha da ileriye götürmek olacaktır. Kars’ta yaşanabilir bir çevre yaratmak için, istihdam sağlamak için, gece gündüz çalışacağımızdan emin olmanızı istiyor ve sizlere teşekkür ediyorum.”

ARSLAN: “KARS, AK PARTİ HÜKÜMETİYLE DİĞER İLLERLE YARIŞACAK”

Son olarak söz alan AK Parti Kars milletvekili Ahmet Arslan, bundan böyle AK Parti’nin yapacakları hizmetlerle birlikte Kars’ın diğer illerle olan farkının hızla kapanacağını vurguladı.

Basının öneminde de değinen Arslan daha sonra şunları söyledi:

“Biz 14 Mart’ta aday adaylığı başvuruları sırasında mevcut vekillerimiz ile birlikte 79 kişiydik. Bu kişiler memleketine hizmet için birikimlerini AK Parti üzerinden sunmak istediler. Daha sonra da bu göreve biz üç kişiye verildi. Ama bundan da eminim ki diğer aday adaylarımız da fahri adaymış gibi bizlere destek verdiler ve onlara çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer basın mensupları sizler aday adaylığı sürecinden itibaren çok önemli ve vazgeçilmez, bizlerle vatandaş arasında bir köprü olduğunuzu ve sorumluluklarınız olduğunu bilerek tarafsız bir şekilde çalıştınız. Bizlerle birlikte diğer partilerinde adaylarının da hizmet yarışlarını yansıtmakta çok ciddi gayretler verdiniz. Bu nedenle sizlere de çok teşekkür ediyorum.”

KARS’IN BİRÇOK SORUNU VE HİZMETE İHTİYACI VAR

Arslan, seçim süreci boyunca arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarında Kars’ın birçok sorunu ve ihtiyacı olduğu için adeta ihmal edilmiş bir İl olduğunu belirterek, AK Parti iktidarıyla birlikte bu sorunların tek tek çözüldüğünü ve bundan böylede çözülmeye devam edeceğini vurguladı.

Arslan konuşmasını şu şekilde tamamladı.

“Biz arkadaşlarımızla bu yola çıkarken biliyorduk ki Kars’ın birçok sorunu ihtiyaçları ve oldukça ihmal edilmişliği vardı. Ancak AK Parti ile birlikte son 8,5 yılda milletvekillerimiz ile birlikte her alanda Kars’a çok şey yapıldı. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Ama artık bizlerin Kars olarak diğer illerle aramızda ki farkları kapatmamız için çok daha hızlı hizmetler almamız gerekiyor. Türkiye sevdalısı Sayın Başbakanımız Türkiye’ye olduğu gibi Kars’a olan ilgisini ve bakışını biliyoruz. Bu nedenle Kars çok daha fazla hizmetler alarak layık olduğu yere gelecek. AK Parti hükümetleri yüzde 50 oranında oy alan bir seviye gelmişse bu sizlerin sayesinde olmuştur. Bu başarı AK Parti teşkilatlarının, AK Parti sevdalılarının yaptıklarını ve yapacaklarını çok iyi anlattıklarının bir sonucudur. “

ARSLAN’DAN SUAT DOĞAN ÖVGÜSÜ

Arslan konuşmasının sonunda AK Parti 3. sıra Kars milletvekili adayı Suat Doğan’a da teşekkür ederek “Ben buradan aday arkadaşımız Suat Doğan’a ayrı bir sayfa açmak istiyorum. Çünkü o düzgün, basiretli, inançlı ve ben değil memeliktim diyen bir kardeşimi tanımış olmaktan dolayı ziyadesiyle çok memnun oldum.” dedi.

Yemek sonrası katılımcılara halk ozanları tarafından mini konser verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.