1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP Genel Merkezi'ndeki son Küçükçekmece anketi ortaya çıktı!
CHP Genel Merkezi'ndeki son Küçükçekmece anketi ortaya çıktı!

CHP Genel Merkezi'ndeki son Küçükçekmece anketi ortaya çıktı!

CHP'de 27 Ocak'ta toplanan Parti Meclisi'nde (PM) İstanbul'un 5 ilçesi; Maltepe, Beykoz, Beyoğlu, KÜçükçekmece ve Şişli adayı hariç diğer adaylar belirlenmişti.

A+A-

2 Şubat'ta gerçekleşecek PM'de bu 5 ilçe adayının da açıklanması bekleniyor. CHP Genel Merkezi'nin Küçükçekmece için yaptırdığı son anket ortaya çıktı. Ankette; Gökhan Gümüşdağ ve Çetin Çapan ismi öne çıkarken, Çapan'ın; AK Parti, MHP ve HDP seçmeninde de oy alma potansiyeli olduğu görüldü.

CHP'de gözler 2 Şubat'taki PM'ye çevrildi. 2 Şubat'taki PM'de açıklanmayan diğer belediye başkan adayları belirlenecek. CHP İstanbul'da aday belirlenmeyen 5 ilçe arasında en dikkat çeken ilçe olarak Küçükçekmece bulunuyor. Küçükçekmece CHP'de en fazla aday adaylığı başvurusu yapılan ilçe. Aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında bir birinden değerli isimler yer alıyor. CHP Genel Merkezi için de karar vermek zorlaşıyor. CHP Genel Merkezi'nin aday belirlemek için yaptırdığı son anket ortaya çıktı.

KÜÇÜKÇEKMECE'NİN EN BÜYÜK SORUNU

09 Ocak-12 Ocak 2019 tarihleri arasında  Küçükçekmece genelinde 2 bin 95 kişi ile yapılan ankette, Küçükçekmece ilçesinin en büyük sorunu olarak ulaşım hizmetleri ve yol bakım çalışmaları olarak gösterildi.

PARTİLERİN OY ORANLARI

'Bugün seçim olsa oyunuz hangi partiye olur sorusu'na ankete katılanların yüzde 47.4'ü AKP, yüzde 38'i CHP, yüzde 3.6'sı İYİ Parti, yüzde 7.4'ü HDP, yüzde 1.5'si Saadet Partisi, yüzde 2.1'ü diğer partilere oy vereceğini söyledi.

CHP'NİN ADAY ADAYLARININ BİLİNİRLİK ORANLARI

CHP'nin aday adaylarının bilinirliğinde en yüksek oran yüzde 40.7 ile bir önceki seçimin adayı ve yine aday adayı olan Gökhan Gümüşdağ olurken, onu yüzde 37.4 ile Çetin Çapan, yüzde 31.3 ile Kemal Çebi ve yüzde 18'le Burçin Baykal takip etti.

EN OLUMLU İMAJ ÇAPAN'IN

Ankete katılanların imajını olumlu bulduğu CHP'li aday adayları arasında yüzde 43.4 ile Çetin Çapan birinci çıkarken, Gökhan Gümüşdağ yüzde 42.7, Kemal Çebi 26.2, Burçin Baykal 21.8'de kaldı. Çetin Çapan'ın imajını olumlu bulanların, yüzde 65.8'i CHP'li, yüzde 66.4'ü HDP'li, yüzde 52.5'i İYİ Partili, yüzde 40'ı da AKP seçmeni oldu.

DİĞER PARTİLERDEN OY ALMA POTANSİYALİ EN FAZLA OLAN ADAY ADAYI

AKP seçmenlerinden yüzde 15.8'i Çetin Çapan'a, 11.6'sı Gökhan Gümüşdağ'a, 3.4'ü Kemal Çebi'ye, 2.1'i Burçin Baykal'a oy verebileceğini söyledi.

CHP'lilerin; yüzde 50.3'ü Çetin Çapan'a, yüzde 50.7'si Gökhan Gümüşdağ'a, yüzde 40.1'i Kemal Çebi'ye, yüzde 25.8'i Burçin Baykal'a oy vereceğini belirtti.

MHP'lilerin; yüzde 21.4'ü Çetin Çapan'a, yüzde 14.5'i Gökhan Gümüşdağ'a, yüzde 22.5'i Kemal Çebi'ye, yüzde 9.2'si de Burçin Baykal'a oy vereceğini ifade etti.

HDP'lilerden yüzde 53.8'i Çetin Çapan'a, yüzde 25.2 Gökhan Gümüşdağ'a, 20.7 Kemal Çebi'ye, yüzde 13.8 Burçin Baykal'a destek çıktı.

İYİ Partililerin  Çetin Çapan'ın aday yapılması durumunda yüzde 35.9'u oy vereceğini söylerken, yüzde 27.8 Gökhan Gümüşdağ'a, yüzde 20.4'ü Kemal Çebi'ye, yüzde 10.9'u da Burçin Baykal'a oy vereceğini belirtti.
Diğer partilerin belediye başkan adayına oy verme eğilimlerinde Çetin Çapan'ın en yüksek oyu getirdiği ortaya çıktı.

GÖKHAN GÜMÜŞDAĞ, ÇETİN ÇAPAN'A DESTEK İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ...

CHP'nin 2014 Yerel Seçimleri'nde Küçükçekmece Belediye Başkan adayı olan ve çok az bir oy farkı ile seçimi kaybeden Gökhan Gümüşdağ'ın, 2019 Seçimleri'nde Çetin Çapan lehine aday adaylığından çekildiği öğrenildi. Gümüşdağ'ın Genel Merkez'de CHP'li yöneticilerle bir araya geldiği, "2014 seçimlerinde yalnız kaldım, çok az oy farkı ile seçimi kaybettik. Bu seçimlerde adayımız Çetin Çapan olursa, ben onu yalnız bırakmam. Kendim adaymışım gibi çalışırım. Küçükçekmece'yi alırız" dediği öğrenildi.

Küçükçekmecespor'un maçını Çapan ve Gümüşdağ beraber izlemişti

'KÜÇÜKÇEKMECE'YE 6 OKLU BAYRAĞI BİZ DİKERİZ'

Çetin Çapan'a yakın kaynaklar; anket sonuçlarında AKP'nin önde olduğu, ama Çetin Çapan'ın CHP'nin adayı olması durumunda diğer partilerden aldığı oy ile bu arayı en kısa sürede kapatacaklarını ve Küçükçekmeyece'ye 6 oklu bayrağı dikeceklerine inançlarının tam olduğunu ifade ettiler.

İşte o anket:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.